Zeer bijzondere karakteristieke wijn. Aroma's van kersen en bosbessen en een hint van kruidnagel. Liefhebbers van de Pinot Noir zullen deze Kadarka zeker waarderen.
De kadarka-druif komt oorspronkelijk uit de Balkan. De kadarka is in de 16e eeuw naar Hongarije gebracht en is in Hongarije, nadat deze onder het communisme bijna was verdwenen, de meest aangeplante blauwe druif. Ze is één van de belangrijkste druiven in traditionele Bikavér (Stierenbloed).
De druif is bijzonder vatbaar voor rot, omdat de druiven dicht bij elkaar groeien en ertussen poeltjes van vocht kunnen ontstaan na regen. In warme en zonnige dagen daarna koken de druppels waardoor de relatief dunne schilt knapt en er rotting optreedt. Er kan goede en tanninerijke wijn van worden gemaakt, maar dan moet de in principe woekerende plant zeer regelmatig worden gesnoeid. Gebeurt dit niet of te weinig dan is het resultaat slappe en saaie wijn.
Deze wijn heeft een ietswat exotisch en kruidig bouquet van eucalyptus, kruidnagel, nootmuskaat, zwarte peper. De Syrah heeft een warme, zachte en volle mondsmaak. ...
Meer over deze wijn
De basis van de wijn is evenredig met de beperkte opbrengsten van de oude wijngaard gelegen naast de plant in ‘Lelle’. Deze gewassen worden gemengd met geselecteerde gewassen uit de enige ...
Meer over deze wijn
Een heerlijke zoete witte wijn gemaakt naar voorbeeld van de Chinese Chefoo wijn. Een melange van zoete Europese wijnen, aangevuld met extra zoete most maken deze wijn heerlijk ...
Meer over deze wijn
De druiven voor deze wijn worden midden oktober met de hand geplukt. De wijn is robijn rood van kleur. Hij heeft krachtige en fruitige aroma’s en specerijen waaronder vanille. Goed ...
Meer over deze wijn
Bij de nieuwe Chileense indeling op terroir is de wijngaard rond de oude bodega in Angostura ingedeeld bij het terroir onder invloed van de Andes, dus als 'Gran Terroir de los Andes'. Dit ...
Meer over deze wijn