Wijnland Australië heeft in nog geen dertig jaar indrukwekkende prestaties neergezet. Het klimaat is altijd al een voordeel geweest met de vele zonuren, de nabijheid van de oceaan en het kenmerkende berglandschap. Maar Zuid-Oost Australië bleek uiteindelijk dé plek waar de beste resultaten geboekt werden. Hieronder vallen de gebieden South Australia, New South Wales, Victoria, Tasmanië en Queensland, met Barossa en Hunter Valley de bekendste subgebieden zijn. Een ander geheim is dat techniek én de wens van de consument bij de wijnmakers in Australië hoog in het vaandel staan. Dat de techniek op zo'n hoog niveau zit, is te danken aan het grootschalige en vernieuwende onderzoek naar de ideale 'inrichting' van de wijngaard wat jaren heeft gekost. Australische witte wijn Tot slot hebben ze ook veel internationale druivenrassen omarmd, waaronder de meest populaire witte druif in Australië: Chardonnay. Australische witte wijn van Chardonnay staat bekend om de zachte en uitgesproken fruitige
Premier Cru Chablis uit Mont de Milieu krachtig, elegant en complex. Met citroen, witte bloemen en mineraliteit. De ideale wijn bij schaal- en schelpdieren, bij voorkeur oesters. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Een witte wijn uit Toscane, gemaakt van de druiven vermentino, chardonnay en trebbiano Toscano. De wijn ruikt naar meloen en ook wat passievrucht, de smaak is fris met citroen en limoen en ...
Meer over deze wijn
De officiële naam van deze wijn is ‘Roserock Drouhin Oregon Chardonnay Eola-Amity Hills’. Roserock is de naam van een uitzonderlijke wijngaard met vulkanisch gesteente, gelegen op het ...
Meer over deze wijn
Typische Californische chardonnay met de smaak van boter, tropisch fruit en vanille. De wijn is kruidig met een lange afdronk. Heerlijk bij vis, gevogelte of kalfsvlees. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Toscane is een streek waar geschiedenis, gastronomie en wijn naadloos samensmelten. De glooiende heuvels, warme zomers en koele nachten zorgen al eeuwen voor ideale omstandigheden voor ...
Meer over deze wijn
Viognier is een moeilijke druif om te verbouwen. Dit komt doordat de druif alleen houdt van een arme, kalkrijke en granieten bodem. Daarbij komt dat de druif precies rijp moet zijn om ...
Meer over deze wijn
Als er één familie is die het Super Tuscan-gevoel uitstralen, dan is het wel de familie Ciacci. Met verschillende Azienda's in hun bezit, verspreid over heel Toscane (van Maremmen tot ...
Meer over deze wijn
De Tenuta Valleselle-lijn van het wijnhuis Tinazzi is vernoemd naar het gelijknamige landgoed op de heuvels van het Gardameer. Deze lijn is gewijd aan de regio's Verona en Valpolicella. ...
Meer over deze wijn