Deze zeldzame trouvaille komt uit Italië, het walhalla voor vulkanische wijnen. En is gemaakt van Fiano, een oerdruif met rijke historie. Hoewel slechts 1.400 hectare aan wijngaarden met Fiano druiven is aangeplant, verdeeld over Apulië, Sicilië en Campanië, wordt de druif alom beschouwd als één van de beste witte druiven van Italië. Het druivenras, dat vermoedelijk in Avellino het eerste levenslicht zag, gedijt het beste op vulkanische ondergrond. In wijnstudies wordt 'vulkanisch gesteente' aangeduid en aan dit gesteente wordt door vele wijnschrijvers magische krachten toegedicht. Maar wat is precies die magie? Fiano De vulkanische bodem voegt bij droge witte wijn iets bijzonders toe, wat ze uniek en extra boeiend maakt. Door de bodem van gesteente als bazalt, vuur- en tufsteen krijgt de Italiaanse witte wijn zijn unieke rokerige, zilt/frisse mineraliteit. De crispy frisheid verkrijgt de witte wijn door de hoge (koele) ligging op de flanken van de vulkaan. Fiano di Avellino, in 2003
100% fiano afkomstig uit het westen van Sicilië. Met de smaak van mango,grapefruit, abrikozen, amandelen, tijm en basilicum. Heerlijk bij gegrilde dorade. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Fiano is een van de vele inheemse druivenrassen van Sicilië. De druif levert kruidige en bloemige wijnen op. In dit geval met grapefruit, perzik, amandelen en witte bloesem. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Siciliaanse witte blend van fiano en chenin blanc. De wijn rijpt 6 maanden op kleine eikenhouten vaten en daarna nog 4 maanden op fles. Je proeft amandelen, hazelnoten en een geweldige ...
Meer over deze wijn
Na één slok ben je voorgoed FAN van deze Fiano - een inheemse druivensoort uit Sicilië waar je meer van gaat horen. Expressief, rijk van geur en smaak. Sappig met dorstlessende limoen, met ...
Meer over deze wijn
Toscane is een streek waar geschiedenis, gastronomie en wijn naadloos samensmelten. De glooiende heuvels, warme zomers en koele nachten zorgen al eeuwen voor ideale omstandigheden voor ...
Meer over deze wijn
Viognier is een moeilijke druif om te verbouwen. Dit komt doordat de druif alleen houdt van een arme, kalkrijke en granieten bodem. Daarbij komt dat de druif precies rijp moet zijn om ...
Meer over deze wijn
Als er één familie is die het Super Tuscan-gevoel uitstralen, dan is het wel de familie Ciacci. Met verschillende Azienda's in hun bezit, verspreid over heel Toscane (van Maremmen tot ...
Meer over deze wijn
De Tenuta Valleselle-lijn van het wijnhuis Tinazzi is vernoemd naar het gelijknamige landgoed op de heuvels van het Gardameer. Deze lijn is gewijd aan de regio's Verona en Valpolicella. ...
Meer over deze wijn