Port is een heel bijzondere wijn, onder andere omdat hij alleen uit het noorden van Portugal kan komen. In andere landen worden ook versterkte wijnen gemaakt die op port lijken, maar ze mogen geen port heten. In een relatief klein gebied met extreem steile hellingen groeien de druiven waarvan veel verschillende ports worden gemaakt. Die verschillen zit m in de stijlen, van een frisse ruby tot een zachte tawny, en in de stijl van de porthuizen. De stijl van Kopke is vol, intens, fruitig en pittig. De meeste huizen hebben een lange historie. Nicolau Kopke richtte zijn porthuis al in 1638 op.
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Chique dinerwijn. Krachtig, maar niet zwaar en daardoor heel geschikt voor bij rood vlees en wild. Montepulciano ligt zuidelijker dan Chianti. Het is er beduidend warmer en dat proef je in ...
Meer over deze wijn