Muscadet is een echte klassieker uit de Loire. De wijn is bleek van kleur, maar heeft iets van een gouden gloed. De geuren zijn subtiel en ingetogen: bloemetjes, meloen en citrus. Met een prikkelend, fris mondgevoel.
Deze lichtvoetige wijn is heerlijk voor bij de borrel. Wanneer erbij wordt gegeten, denk dan vooral aan dé klassieke combinatie: mosselen. Alternatieven zijn: andere schelpdieren, schaaldieren, krabquiche, gebakken slibtongetje of ander lekkers uit de zee.
Past goed bij: mosselen, krab, slibtong
‘Sur lie’ is een term die je vaak op het etiket van Muscadet-wijnen treft. Dit betekent dat de wijn na de vergisting nog een tijd op de inmiddels dode gistcellen doorbrengt. Dit levert een wat rijkere en complexere smaak op. Concours des Vins Val-de-Loire et Centre, 2018 - Gouden medaille (2017)
Muscadet komt uit het meest westelijke subgebied van de Loire. Hier staan de druiven met hun wortels bijna in de Atlantische Oceaan. Dat geeft frisse wijnen met een ziltig karakter. Heerlijk ...
Meer over deze wijn
Van Sancerre en Pouilly-Fumé in de Loire is het een kleine stap naar Quincy. Franse witte wijn uit Quincy hoeft niet onder te doen voor deze twee wereldsterren. Quincy mag dan wel minder ...
Meer over deze wijn
Silex betekent letterlijk vuursteen. In Pouilly-Fumé vind je vuursteen in de bodem, waar de sauvignon blanc voor deze wijn staat aangeplant. Hij heeft een sterk aanwezige complexiteit en ...
Meer over deze wijn
Schitterend geelgroen van kleur. Deze Australische blend heeft een elegante, licht aromatisch geur en frisse, maar tegelijkertijd uitgesproken smaken. Veel fruit, zoals kweepeer, citrus, ...
Meer over deze wijn
Bedwelmend Amarone, krachtig en overweldigend. Een donkere, dieprode kleur. Uit het glas stijgen allerlei geuren op: van bosbessen tot rozijntjes, van vijgen tot amarenekersen en van mokka ...
Meer over deze wijn
Mooi bleekgeel van kleur. Dit is een cava met een stevige mousse, maar de belletjes blijven heel fijn. Lekker aromatisch en fris. In de smaak rond en zacht, levendig en goede zuren. ...
Meer over deze wijn
Manuele oogst van 100 jaar oude druivenstokken. Temperatuur gecontroleerde fermentatie in roestvrij staal op 28° C. Malolactische gisting in nieuwe Franse eiken houten vaten. Rijping op ...
Meer over deze wijn