Amarone is een unieke wijn door zijn speciale productiemethode. Rijpe druiven worden gedurende 3 tot 4 maanden op bamboematten half ingedroogd. Door het indrogen worden de fruitsmaken intenser en de tannines in de schillen zachter. Na gisting van deze druiven ontstaat een wijn met een zeer hoge smaakintensiteit, veel tannines en veel kleur. De naam Masi komt van: 'Vaio dei Masi', de kleine vallei in Valpolicello in de Venetiaanse regio. De Boscaini familie kocht deze kleine vallei al aan het einde van de 18e eeuw. Waar het wijnhuis Masi tot op de dag van vandaag haar heerlijke wijnen maakt. Nog steeds gerund door vader en dochter Boscaini.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Dubbele magnum Amarone. De Jeroboam bevat 3 liter en dat staat gelijk aan vier normale flessen. De wijn is krachtig en hoog in alcohol, vanwege het indrogen van de druiven voor het maken van ...
Meer over deze wijn
Voor de Amarone worden de druiven ingedroogd. Het geconcentreerde sap levert een krachtige, stoere, droge wijn op. Vol, bitter en rijk van smaak met een hoog alcoholpercentage. Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Een van de meest beroemde en iconische wijnen van heel Italië. Gemaakt van ingedroogde druiven. Zeer krachtig en sterk alcoholisch met concentratie en spierballen. Alcoholpercentage: 15,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
De druiven worden na de oogst gedroogd. Het vocht neemt af en het suikergehalte neemt toe. Dit zorgt voor een geconcentreerde wijn met een hoog alcoholpercentage dat kan oplopen tot wel 15%. Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 37.5cl.
Meer over deze wijn