De Venetiaanse druiven groeien op de hellingen waar bergwinden vanuit de Alpen verkoeling brengen. Hierdoor krijg je lichte frisse wijnen. Deze heerlijke fruitige rode wijn smaakt naar kersen en pruimen en zit boordevol sap. Door de verfrissende zuurgraad zijn deze wijnen heerlijk bij paté en gerechten met tomatensaus. Op een mooie avond! De naam Masi komt van: 'Vaio dei Masi', de kleine vallei in Valpolicello in de Venetiaanse regio. De Boscaini familie kocht deze kleine vallei al aan het einde van de 18e eeuw. Waar het wijnhuis Masi tot op de dag van vandaag haar heerlijke wijnen maakt. Nog steeds gerund door vader en dochter Boscaini.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
In de Bardolino wijn heeft iedere druivensoort een bepaalde rol: Corvina geeft sterkte en kleur, Rondinella bepaalt de karakteristieke frisse smaak, Sangiovese rondt smaak en aroma af. ...
Meer over deze wijn
Licht robijnrood van kleur, maar intens fruitig van geur. Een waterval van klein fruit, vooral veel blauwe besjes, maar ook iets bloemigs van viooltjes. In de smaak is deze Bardolino soepel ...
Meer over deze wijn
Bardolino is het kleine broertje van Valpolicella. Lichter van karakter en dusgeschikt om gekoeld te serveren. Met rode kersen, zachte tannines en een kleinbittertje. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Bardolino Classico is gelegen aan de zuidoostelijke oever van het Gardameer in Veneto. Deze heerlijke fruitige rode wijn smaakt naar kersen en zit boordevol sap. Lekker om licht gekoeld te ...
Meer over deze wijn