Primitivo-druiven genieten van de vele zonuren in het zuiden van Italië en dat levert vaak echte blockbusters op met zwoel rijp fruit. De Italiaanse rode wijnen die van Primitivo worden gemaakt, hebben vaak een dieprode kleur en aroma's van rijpe bessen, pruimen, kersen, kruiden en soms zelfs hints van chocolade en tabak.Primitivo staat ook bekend onder verschillende andere namen, waaronder Zinfandel (vooral in de Verenigde Staten). DNA-onderzoek heeft aangetoond dat Primitivo en Zinfandel hetzelfde druivenras vertegenwoordigen, maar ze hebben vaak subtiele smaaknuances vanwege de herkomst.Primitivo di ManduriaManduria wordt door zijn rijk gespierde Primitivo's ook wel het 'Grand Cru' gebied van Puglia genoemd. Het ligt met zijn oude terraswijngaarden aan de Ionische kust, waar de zuidelijke zeewind 's nachts de hitte van overdag afwisselt met de nodige verkoeling. De druiven blijven hierdoor fris én drogen iets in. Waardoor de Primitivo uit Manduria veel geconcentreerder is dan andere
Primitivo di Manduria is een subgebied in Puglia dat voorschrijft dat de wijnen worden gemaakt van 100% primitivo. Het gebied is vernoemd naar het plaatsje Manduria. Deze wijn past perfect ...
Meer over deze wijn
Primitivo uit de hak van Italië, waarvan een deel van de druiven aan de stokken blijft hangen tijdens de oogst. Door deze overrijp te oogsten, krijg je in de uiteindelijke wijn een jamachtig ...
Meer over deze wijn
Ook zo dol op de zwoele Italiaanse Primitivo? Dan is deze Casa Bardonecca uit het fameuze Manduria absoluut een wijn voor jou. Want de Primitivo uit dit deel van Puglia, dat ook wel het ...
Meer over deze wijn
In de geur aroma’s van jam en rood fruit met een beetje kaneel. De smaak is zacht en complex tegelijk. Vol en krachtig met hints van zwart fruit, kruiden en vanille. Heerlijk bij pittige ...
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn