Deze Barbino, afgeleid van 'Barolo Bambino' is een zeldzaam mooie 'baby Barolo' die net als Barolo gemaakt is van 100% Nebbiolo. Waar je bij een Barolo jaren moet wachten tot de wijn op dronk is, is deze Barbino nu al heerlijk toegankelijk met impressies van rode kersen, Italiaanse specerijen en een aards truffeltje. Piemonte is vrijwel de enige streek ter wereld waar de druif Nebbiolo staat aangeplant. Het is dé druif om de beroemde Barolo en Barbaresco wijnen mee te maken. De naam is afgeleid van 'nebbia' wat mist betekent. En dat is geen toeval, want Piemonte staat bekend om de laaghangende mist. Nebbiolo zorgt voor kracht, tannines en zuren in een Italiaanse rode wijn met aroma's van rozen, kersen en aardse tonen. Normaal gesproken is Nebbiolo in zijn jeugd nog niet toegankelijk qua smaak en heeft een aantal jaar flesrijping nodig. Tegenwoordig zien we de trend om Nebbiolo vroeg te drinken juist terugkeren. De wijn rijpt minder lang op hout of juist helemaal niet en is daarom ook
De grootmoeder van Renato Ratti maakte al aan het begin van de 20 ste eeuw een ‘huiswijn’ van de druiven die groeiden rondom het oude landhuis, Villa Pattono. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Deze Barolo wordt gezien als de vader ('patres') van alle 36 wijnen die door San Silvestro worden gemaakt. Je proeft rozen, viooltjes, teer, leer en zwarte kersen. Lekker bij een ...
Meer over deze wijn
Uitstekende, met 94/100 punten bekroonde Barolo die al mooi op dronk is. Afkomstig uit de kelders van de familie Dezzani, één van de meest onderscheiden producenten in het hart van Piemonte.
Meer over deze wijn
Single vineyard Barolo uit Marcenasco. Elegant met een fruitige stijl. Het ultieme bewijs dat er ook in Barolo wijnen gemaakt kunnen worden van druiven afkomstig van slechts één wijngaard. ...
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn