Het climat Clos du Roy wordt algemeen beschouwd als een van de allerbeste van Mercurey. Deze Premier Cru werd gedurende circa 14 maanden op vaten van Frans eikenhout opgevoed en trakteert op een geraffineerde, fruit-intense neus met klein rood (kersen, framboosjes) en zwart fruit (bramen, cassis) alsmede een vleugje specerijen. Dit alles gecompleteerd door nadrukkelijk aanwezige - maar absoluut niet allesoverheersende - secundaire aroma’s die terug te voeren zijn op de opvoeding op eiken. Mondvullend met een goede concentratie, zijdezachte tannine en een lange afdronk.
Uitmuntend Gambero Rosso, Schitterende Toscaanse wijn komend van de oude Frescobaldi wijngaarden, complex, intens, fris rood fruit, zijdezachte tannines. ...
Meer over deze wijn
Het Toscaanse Il Borghetto maakt, in de woorden van Antonio Galloni (Vinous):“wijnen van opmerkelijk karakter en individualiteit”. Monte de Sassi heeft nét wat meer volume dan Il Borghetto’s ...
Meer over deze wijn
Consistent hoog niveau. De buurman van Poujeaux, maar sinds een decennium, wat ons betreft, de Primus Inter Pares van de appellation Moulis, mede dankzij de gunstige ligging en het vakmanschap in de kelder.
Meer over deze wijn
Een imponerend mooie Super Tuscan in een zachte en ronde stijl. Op het beroemde Tenuta San Guido wordt naast de legendarische Sassicaia (de beroemdste wijn van Italië) ook deze prachtige ...
Meer over deze wijn