Deze wijn is gemaakt met 70% Corvina en 30% Rondinella druiven. Deze druiven worden de eerste 10 dagen van oktober geplukt en na een lange periode van semi-drogen in speciale droge en goed geventileerde kamers genaamd "Fruttai". Traditionele fermentatie op de schil voor 25 dagen en daarna voor 40 maanden gerijpt in Barriques, oorspronkelijk uit Bordeaux afkomstige vaten van 225 liter.
Deze wijn is diep robijn rood en heeft een intens fruitig bouquet van kers en gedroogde pruimen. Een aroma van gedroogde bloemen en zoete specerijen. De wijn is zacht, vol en elegant.
Lekker in combinatie met gegrild vlees.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Voor de Amarone worden de druiven ingedroogd. Het geconcentreerde sap levert een krachtige, stoere, droge wijn op. Vol, bitter en rijk van smaak met een hoog alcoholpercentage. Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Het oogsten begint aan het einde van september maar alleen die trossen van de Corvina Corvinone Rondinella en Molinara druiven die het meest rijp zijn en het meest zijn blootgesteld aan de ...
Meer over deze wijn
Een van de meest beroemde en iconische wijnen van heel Italië. Gemaakt van ingedroogde druiven. Zeer krachtig en sterk alcoholisch met concentratie en spierballen. Alcoholpercentage: 15,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Amarone wordt gemaakt van ingedroogde druiven. Dit zorgt voor een hoog concentraat. In tegenstelling tot bij Reciotto worden alle druivensuikers omgezet in alcohol. Het resultaat is stevig ...
Meer over deze wijn