Dieprood van kleur (bijna zwart). De geur is fascinerend met indrukken van kruiden, vlierbloesem en tapenade. Al deze smaken komen terug in de mond waarbij vooral de mooie zuurbalans opvalt. Hoewel je het door de kleur niet zou verwachten is het een wijn met een heel elegant en makkelijk karakter. Zo zeer zelfs dat deze wijn zelfs licht gekoeld (rond e 14 graden) heel goed tot zijn recht komt.
Manseng Noir is een unieke druif die zo goed als uitgestorven was. Op zandgronden in het zuidwesten van Frankrijk werd Manseng Noir gevonden die de phylloxera epidemie van ruim 120 jaar geleden had overleefd. Door een intensief vermeerderingsprogramma zijn er nu weer wijngaarden waar deze druif tot volle wasdom is gekomen.
De wijn wordt geproduceerd door 100% Barbera, volgens de appassimento-methode. De druiven zijn gedroogd om de wijn meer intensiteit en zoetheid te geven. Deze wijn is, in tegenstelling tot ...
Meer over deze wijn
Met een kapel uit de elfde eeuw op het terrein, was Chateau d'Escurac een opmerkelijke producent in Civrac en Medoc sinds de wijnen voor het eerst werden genoemd als "onder de vijfde groei ...
Meer over deze wijn
Dankzij een hoog kleigehalte in de bodem is deze Zuid-Afrikaanse Chardonnay vol en subtiel tegelijk. Strogeel van kleur en met een diversiteit aan geuren en smaken. Met de frisheid van ...
Meer over deze wijn
Martini Asti is een prachtige Italiaanse mousserende wijn. De wijn is gemaakt van de Muskaat druif en heeft een zachte en rijpe smaak. De steile en zonovergoten heuvels in het hart van ...
Meer over deze wijn