Dieprood van kleur (bijna zwart). De geur is fascinerend met indrukken van kruiden, vlierbloesem en tapenade. Al deze smaken komen terug in de mond waarbij vooral de mooie zuurbalans opvalt. Hoewel je het door de kleur niet zou verwachten is het een wijn met een heel elegant en makkelijk karakter. Zo zeer zelfs dat deze wijn zelfs licht gekoeld (rond e 14 graden) heel goed tot zijn recht komt.
Manseng Noir is een unieke druif die zo goed als uitgestorven was. Op zandgronden in het zuidwesten van Frankrijk werd Manseng Noir gevonden die de phylloxera epidemie van ruim 120 jaar geleden had overleefd. Door een intensief vermeerderingsprogramma zijn er nu weer wijngaarden waar deze druif tot volle wasdom is gekomen.
Met wijn als basis is, door toevoeging van wat fruitaroma, een lichtzoete wijndrank gecomponeerd, met een lichtvoetige, ongecompliceerde smaak. Heerlijk op zichzelf als aperitief. Ook te ...
Meer over deze wijn
De druiven zijn afkomstig van het Mosel gebied. Tijdenlang werd gedacht dat een echte Riesling te herkennen was aan de 'gout de pétrol', ofwel de geur van petroleum die de wijn had. ...
Meer over deze wijn
Heerlijk bij een gerecht met foie gras, blauwe kaas en crème brulée met sinaasappel. Daarnaast is het ook lekker als zoet aperitief. ...
Meer over deze wijn
Een klasse champagne met mineraliteit! Een ‘blanc de blancs’ van 100% Chardonnay druiven. Deze champagne heeft een levendige strogele kleur. Met een zacht mondgevoel en smaken van ...
Meer over deze wijn