Plavac van de wijncoöperatie PZ Svirče van het Kroatische eiland Hvar is geproduceerd uit een enkele druivenvariëteit, de beroemde en belangrijkste druif van Dalmatie: de Plavac Mali (letterlijk: Kleine Blauwe). Lavac Mali produceert rijke, smaakvolle wijnen met een hoog alcoholpercentage (tot 17%) en veel tannines.
Smaken en aroma's van bramen, donkere kersen, peper en kruiden karakteriseren de wijnen vaak. Plavac past erg goed bij vlees, vis en krab. Ook is gebleken dat deze Plavac een uitermate goede kaaswijn is.
De Plavac van PZ Svirče is niet te sterk of te zwaar, maar nog steeds rijk aan uitzonderlijke Plavac-aroma's. De wijn weerspiegelt de tijdloze ziel van het eiland, de warme zon en de koele Kroatische Adriatische Zee.
De wijn wordt geproduceerd door 100% Barbera, volgens de appassimento-methode. De druiven zijn gedroogd om de wijn meer intensiteit en zoetheid te geven. Deze wijn is, in tegenstelling tot ...
Meer over deze wijn
Met een kapel uit de elfde eeuw op het terrein, was Chateau d'Escurac een opmerkelijke producent in Civrac en Medoc sinds de wijnen voor het eerst werden genoemd als "onder de vijfde groei ...
Meer over deze wijn
Dankzij een hoog kleigehalte in de bodem is deze Zuid-Afrikaanse Chardonnay vol en subtiel tegelijk. Strogeel van kleur en met een diversiteit aan geuren en smaken. Met de frisheid van ...
Meer over deze wijn
Martini Asti is een prachtige Italiaanse mousserende wijn. De wijn is gemaakt van de Muskaat druif en heeft een zachte en rijpe smaak. De steile en zonovergoten heuvels in het hart van ...
Meer over deze wijn