De 'Golden' van Setzer liet zich wederom tot veruit de meest koopwaardige Grüner Veltliner van de oogst kronen. Weingut Setzer is al sinds 1705 een feit. De focus lag in eerste instantie op landbouw en het landgoed omvatte slechts een paar wijngaarden. Sinds 2001 heeft de familie zich volledig gefocust op de wijnbouw in Weinviertel. Jaar in, jaar uit weet het wijnhuis van Hans en Uli Setzer in onze overzichtsproeverijen te verbazen met een ongekend hoog en contant kwaliteitsniveau van hun Grüner Veltliner. Het wijnhuis is gelegen in het kleine dorpje Hohenwarth in het hart van Weinviertel, de wijnstreek ten noordwesten van Wenen. Hier bestiert het echtpaar Setzer in totaal 30 hectare aan wijngaarden, waarvan het merendeel met Grüner Veltliner is aangeplant. Weingut Setzer Het bedrijf is al ruim 300 jaar oud en al die tijd binnen de familie gebleven. Hans en Uli, beide met een afgeronde studie wijnbouwkunde op zak, eren de eeuwenoude tradities, maar combineren dit met moderne inzichten
Grüner Veltliner uit Weissenkirchen met gele appel, kweeperen, groene kruiden en specerijen. Je kan het smaaktype van deze wijn het beste vergelijken met een spätlese: een wijn van laat ...
Meer over deze wijn
Oude stokken grüner veltliner afkomstig van de terrassenwijngaarden op de Reipersberg in Niederösterreich. Bloemig met appel, gele pruimen en witte peper. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Grüner veltliner Smaragd uit Wachau. De druiven worden pas in november geplukt. Met de smaak van honing, meloen, mango, zwarte peper, tabak en frisse kruiden. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Grüner veltliner is de nationale druif van Oostenrijk. Meer dan 30% van de wijngaarden in Oostenrijk staan aangeplant met de druif die in Engeland ook wel ‘groovy’ wordt genoemd. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Toscane is een streek waar geschiedenis, gastronomie en wijn naadloos samensmelten. De glooiende heuvels, warme zomers en koele nachten zorgen al eeuwen voor ideale omstandigheden voor ...
Meer over deze wijn
Viognier is een moeilijke druif om te verbouwen. Dit komt doordat de druif alleen houdt van een arme, kalkrijke en granieten bodem. Daarbij komt dat de druif precies rijp moet zijn om ...
Meer over deze wijn
Als er één familie is die het Super Tuscan-gevoel uitstralen, dan is het wel de familie Ciacci. Met verschillende Azienda's in hun bezit, verspreid over heel Toscane (van Maremmen tot ...
Meer over deze wijn
Massimo Firelli is een Italiaans wijnmerk dat zich richt op het herontdekken van zeldzame, inheemse druivenrassen uit Zuid-Italië, met name uit Puglia. Zo zijn de Susumaniello en de ...
Meer over deze wijn