Port komt uit de streek bij de stad Porto in het noorden van Portugal. Het is een zogenaamde versterkte wijn. Hij smaakt zoeter en krachtiger dan gewone wijn doordat de wijnmaker, als de druiven net druk aan het gisten zijn, alcohol toevoegt. Dat doodt de gistcellen, de omzetting van suiker in alcohol stopt meteen en de onvergiste druivensuiker blijft achter. Die geeft port zijn zoete smaak. Er bestaan verschillende types port. Ruby heeft een robijnrode - ruby - kleur en de smaak van fris rood fruit als kers en bes. Het is een lekkere wijn om gezellig mee te borrelen. Probeer m ook eens bij een dessert met chocolade en rode zomervruchten.
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Chique dinerwijn. Krachtig, maar niet zwaar en daardoor heel geschikt voor bij rood vlees en wild. Montepulciano ligt zuidelijker dan Chianti. Het is er beduidend warmer en dat proef je in ...
Meer over deze wijn