Witte port heeft de zachte, friszoete smaak van blanke rozijn, gedroogde vijg en amandel. Deze bijzondere wijn heeft in Nederland minder fans dan rode port, maar hij is het proberen zeker waard. Drink hem bijvoorbeeld eens als aperitief zoals de Portugezen zelf doen: ijskoud, eventueel met een scheutje tonic erbij voor de frissigheid. Port komt uit de streek bij de stad Porto, in het noorden van Portugal. Witte port wordt gemaakt van witte druiven, rode port van blauwe druiven. Dat is eigenlijk het allergrootste verschil.
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Chique dinerwijn. Krachtig, maar niet zwaar en daardoor heel geschikt voor bij rood vlees en wild. Montepulciano ligt zuidelijker dan Chianti. Het is er beduidend warmer en dat proef je in ...
Meer over deze wijn