Tenuta valleselle 'aureum acinum' amarone della valpolicella
Tenuta valleselle 'aureum acinum' amarone della valpolicella
2017
Wijn omschrijving:
Amarone di Valpolicella is altijd een blend van de druivenrassen Corvina, Corvinone, Molinara en Rondinella. Slechts een handvol andere druivenrassen is in beperkte percentages toegestaan. De druiven voor Amarone worden geplukt in de laatste tien dagen van september en de eerste week van oktober. Hele en gezonde trossen worden vervolgens te drogen gelegd in grote schuren: een proces dat Appassimento wordt genoemd. Appassimento Het is van groot belang dat de druiven gezond blijven en niet door rot worden aangetast. Daarom wordt de luchtcirculatie in deze schuren zeer goed in de gaten gehouden en is er een continue controle op schimmels en rot. De trossen liggen soms tot wel vier maanden te drogen op houten of plastic stellingen, op bamboematten of hangend aan hanenbalken. Amarone della Valpolicella 2017 Na het drogen volgt het persen en de vergisting en dat kan op verschillende manieren plaatsvinden. De rijping gebeurt vervolgens op grote vaten van Slavonisch eiken of op Franse barriques. Ook hier dus weer tal van factoren die maken dat de ene Amarone wijn de andere niet is. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de grote verschillen in bodem in Valpolicella. Er zijn 3 verschillende regio‘s, 13 valleien en vele subzones en crus. Het uiteindelijke resultaat is echter altijd een volle, donkere Italiaanse rode wijn met een fruitige, vrij zoete indruk. Dat is niet alleen vanwege een wat hoger restsuikergehalte, maar ook vanwege de hoge percentages alcohol. Sommige stijlen Amarone kunnen lang rijpen en andere zijn bedoeld om jonger te drinken.#html-body [data-pb-style="629EC820EE5CC"]{justify-content: flex-start; display: flex; flex-direction: column; background-position: left top; background-size: cover; background-repeat: no-repeat; background-attachment: scroll; border-style: none; border-width: 1px; border-radius: 0px; margin: 0px 0px 10px; padding: 0px;}#html-body [data-pb-style="629EC820EE5F3"]{border-style: none; border-width: 1px; border-radius: 0px; margin: 0px; padding: 0px;}
Voor de Amarone worden de druiven ingedroogd. Het geconcentreerde sap levert een krachtige, stoere, droge wijn op. Vol, bitter en rijk van smaak met een hoog alcoholpercentage. Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
De absolute 'koning' van dit gebied, gemaakt van alleen de allerbeste druiven van exceptioneel goede oogsten. De Amarone is een klein juweel in het assortiment Zenato-wijnen. Het is gemaakt ...
Meer over deze wijn
Amarone is een unieke wijn door zijn speciale productiemethode. Rijpe druiven worden gedurende 3 tot 4 maanden op bamboematten half ingedroogd. Door het indrogen worden de fruitsmaken ...
Meer over deze wijn
Gemaakt van druiven die minstens 100 dagen op matten zijn ingedroogd. Deze techniek geeft een wijn met veel concentratie, veel body en veel alcohol naast het weelderige rode fruit. Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Sauvignon Blanc is een witte druif met een groenige schil, waar meestal droge witte wijn van wordt gemaakt. De druif staat bekend om zijn aromatische witte fruit en zijn frisse en hoge ...
Meer over deze wijn
Omdat we de Gran Reserva van Don Mendo al tien jaar met succes importeren, mochten we als dank een eigen cuvée samenstellen van de beste Gran Reserva vaten. Met een imponerend mooie Gran ...
Meer over deze wijn
Onze zoektocht in Zuid-Frankrijk naar de sappigste Merlot wijn van het jaar resulteerde in een finale blinde proeverij van ruim dertig purperzwarte wijnen. Het succes van deze Truffe d'Or, ...
Meer over deze wijn