Tenuta valleselle 'aureum acinum' amarone della valpolicella
Tenuta valleselle 'aureum acinum' amarone della valpolicella
2018
Wijn omschrijving:
#html-body [data-pb-style=TUAJHQ3]{justify-content:flex-start;display:flex;flex-direction:column;background-position:left top;background-size:cover;background-repeat:no-repeat;background-attachment:scroll;margin:0 0 10px;padding:0}Amarone di Valpolicella is altijd een blend van de druivenrassen Corvina, Corvinone en Rondinella. Slechts een handvol andere druivenrassen is in beperkte percentages toegestaan. De druiven voor Amarone worden geplukt in de laatste tien dagen van september en de eerste week van oktober. Hele en gezonde trossen worden vervolgens te drogen gelegd in grote schuren: een proces dat Appassimento wordt genoemd. Appassimento Het is van groot belang dat de druiven gezond blijven en niet door rot worden aangetast. Daarom wordt de luchtcirculatie in deze schuren zeer goed in de gaten gehouden en is er een continue controle op schimmels en rot. De trossen liggen soms tot wel vier maanden te drogen op houten of plastic stellingen, op bamboematten of hangend aan hanenbalken. Amarone della Valpolicella 2018 Na het drogen volgt het persen en de vergisting en dat kan op verschillende manieren plaatsvinden. De rijping gebeurt vervolgens op grote vaten van Slavonisch eiken of op Franse barriques. Ook hier dus weer tal van factoren die maken dat de ene Amarone wijn de andere niet is. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de grote verschillen in bodem in Valpolicella. Er zijn 3 verschillende regio's, 13 valleien en vele subzones en crus. Het uiteindelijke resultaat is echter altijd een volle, donkere Italiaanse rode wijn met een fruitige, vrij zoete indruk. Dat is niet alleen vanwege een wat hoger restsuikergehalte, maar ook vanwege de hoge percentages alcohol. Sommige stijlen Amarone kunnen lang rijpen en andere zijn bedoeld om jonger te drinken.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Dubbele magnum Amarone. De Jeroboam bevat 3 liter en dat staat gelijk aan vier normale flessen. De wijn is krachtig en hoog in alcohol, vanwege het indrogen van de druiven voor het maken van ...
Meer over deze wijn
Voor de Amarone worden de druiven ingedroogd. Het geconcentreerde sap levert een krachtige, stoere, droge wijn op. Vol, bitter en rijk van smaak met een hoog alcoholpercentage. Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Krachtig rood uit Noord-Italië gemaakt van ingedroogde druiven. Hierdoor extra stoer, geconcentreerd en vol van smaak. De stad Verona ligt vlak bij de streek Valpolicella. Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
De absolute 'koning' van dit gebied, gemaakt van alleen de allerbeste druiven van exceptioneel goede oogsten. De Amarone is een klein juweel in het assortiment Zenato-wijnen. Het is gemaakt ...
Meer over deze wijn
De wijngaarden liggen aan de Garonne-rivier in Frankrijk en kennen een vergelijkbaar terroir als die van Margaux: de nabijheid van het water tempert het klimaat. Bovendien bevatten de bodems ...
Meer over deze wijn
De Pfalz is een belangrijke wijnregio in Duitsland, gelegen in de deelstaat Rijnland-Palts. De Pfalz heeft een van de warmste en zonnigste klimaten in Duitse wijnbouwgebieden, wat bijdraagt ...
Meer over deze wijn
Aglianico, een eeuwenoud inheems druivenras en de trots van de Italiaanse wijnboeren, zeker rondom de zonnige regio's Campanië, Basilicata en Puglia. Geef ze maar eens ongelijk, want ...
Meer over deze wijn
Verona is het wijnbouwcentrum van Veneto, waar ook jaarlijks een van de beroemdste wijnbeurzen ter wereld plaatsvindt: Vinitaly. Belangrijkste druivenrassen die voor Verona Rosso worden ...
Meer over deze wijn