Mollige Chardonnay met een frisse, fruitige nasmaak. Lekker om gezellig mee te borrelen en ook geschikt voor bij makkelijke gerechten. Veel Nederlanders houden van Chileense wijnen. Dat zit 'm vast in de volle, fruitige aroma's en de zachte nasmaak waardoor ze lekker zijn om zomaar te drinken, als borrelwijn of als glas bij de tv. De mensen van Undurraga, een wijnhuis dat trouwens al sinds 1885 bestaat, zijn natuurlijk specialisten in hun werk, maar de natuur helpt een forse hand mee. Ingeklemd tussen het Andesgebergte en de Stille Oceaan heeft Chili misschien wel de beste voorwaarden ter wereld om wijndruiven te verbouwen. Overdag zonnig en 's nachts koel: dat zorgt voor een gelijkmatige rijping van de druiven. En al regent het er weinig, de sneeuw in de Andes zorgt voor voldoende smeltwater om mee te besproeien. Dat is de puurheid die je in de wijnen proeft.
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Chique dinerwijn. Krachtig, maar niet zwaar en daardoor heel geschikt voor bij rood vlees en wild. Montepulciano ligt zuidelijker dan Chianti. Het is er beduidend warmer en dat proef je in ...
Meer over deze wijn