De Vento Caldo Syrah uit Sicilië imponeerde door zijn kracht en enorme rijkdom aan fruit. De druiven voor deze Siciliaanse wijn drogen 15 tot 20 dagen aan de stokken voor ze worden geoogst. 'Vento Caldo' betekent 'warme wind', waarmee de warme zuidenwind wordt bedoeld. Die zorgt dat de druiven indrogen en wel twee keer zo geconcentreerd worden! Met een gigantisch rijke rode Italiaanse wijn tot gevolg. Siciliaanse wijn Het zonovergoten eiland Sicilië is één van de grootste wijngebieden van Italië. De meeste wijnen komen uit het westelijk deel van het eiland, vooral bij de heuvels rondom Trapani. Door de warmte is irrigratie een vereiste. De beste wijnen zijn echter in het noorden en oosten te vinden waar het klimaat een stuk koeler is door het heuvelachtige landschap. Met name de vulkaan Etna is belangrijk voor de wijnproductie. De bodem is daar vulkanisch en erg vruchtbaar, perfect voor de wijnbouw. Rode wijnen uit Sicilië worden vooral gemaakt van de blauwe druiven Nero d'Avola,
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Het Italiaanse eiland Sicilië staat bekend om zijn vulkanische gronden. Een geschenk van de Etna. Vulkanische grond staat bekend om zijn vruchtbaarheid, maar levert natuurlijk ook gevaar op; ...
Meer over deze wijn
Deze Nerello Mascalese wordt de koningin van Sicilië genoemd. Want alles aan deze Italiaanse rode wijn is satijnzacht met een majestueus verfijnde luxe (van ceder, vanille en mokka) naast ...
Meer over deze wijn
De vaak gehoorde kritiek dat Pinot Grigio wel lekker wegdrinkt, maar weinig karakter heeft, gaat niet op voor deze uitbundig frisse Rosatti Pinot Grigio uit Sicilië. Pinot Grigio is een ...
Meer over deze wijn
Het zonovergoten Sicilië is één van de grootste wijnstreken van Italië en kent op het gebied van wijn een eeuwenlange geschiedenis. Verschillende volkeren hebben hier geregeerd: van de ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Doordrink-alert! Geen wijn die op dit moment in zo'n sneltreinvaart de wijnkaart en de koelkast van vele wijnliefhebbers bestormt als Viognier. Smaakvol, fruitig en een kruidig ...
Meer over deze wijn
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. ...
Meer over deze wijn
Réserve de Pierre is een blend die wordt geproduceerd in Costières de Nimes, een stadje in het zuidelijke deel van de Rhône-vallei. In de heuvels van de Rhône worden verschillende ...
Meer over deze wijn