Grauburgunder is een Franse druivensoort die oorspronkelijk afkomstig is uit de Bourgogne. In 1711 vond Johann Ruland de Bourgondische wijnstok in zijn tuin in de Pfalz en begon deze te vermeerderen. Door hem wordt deze druif in Duitsland ook vaak 'Ruländer' genoemd.In Rheinhessen zijn nu 1500 hectare aan wijngaarden met deze druif beplant waarvan een deel in de wijngaarden van Helmut Weber in Gau-Algesheim. Het grootste deel van de druiven is gerijpt in roestvrijstalen tanks een kleiner deel in houten vaten. Vlak voordat de wijn gebotteld wordt worden de twee typen samen gemengd. Het eindresultaat is een verscheidenheid aan aroma's van typische bloemige tonen tot prachtige fruitige tonen. Je kunt ook pittige notensmaken ruiken en proeven. Een geweldige metgezel voor uiteenlopende gastronomische toepassingen.
Deze Grüner van de lössbodems is: lekker strak, knapperig fris en doet vermoeden dat je met een high end Gruner te maken hebt. Verwacht groene appel, een snufje witte peper en die typische ...
Meer over deze wijn
Heel kort door de bocht is orange wine een wijn gemaakt van witte druiven mét schil inweking. Dit gebeurt normaal gesproken juist bij het maken van rode wijnen of rosé wijnen. De wijnen zijn ...
Meer over deze wijn
De druiven van deze wijn groeien aan de voet van de beroemde Singerriedel wijngaard. Op deze zacht glooiende helling met leem- en bodemrotsen en lösslaag voelt de Grüner Veltliner zich ...
Meer over deze wijn
Inhoud: 500 mlEen heerlijke dessertwijn die goed smaakt bij bijvoorbeeld chocolade mousse. Rood fruit en de tonen van de houtlagering. ...
Meer over deze wijn