Een bijzonder druif deze Rotgipfler. Je vindt hem eigenlijk alleen maar in het ten zuiden van Wenen liggende wijngebied de Thermenregion. Het is een kruising van de Traminer x Roter Veltliner. Ongeveer 120 hectare staat er in en rondom Gumpoldskirchen en dat is het dan. Onbegrijpelijk want als je deze wijn proeft denk je meteen: man, plant hier toch meer van aan! Fijne fruitaroma's van peer meloen en mango. Intens maar toch ook weer elegant met lange en fijne afdronk. Alsof je een blend van Chardonnay met Viognier drinkt. Ideale begeleider bij de Aziatische keuken.
De druiven worden eind september handmatig van de 40 jaar oude wijnstokken geknipt. Ze worden dan in 6 kilo kratten gelegd die dan in een speciale droogruimte voor ongeveer 100 dagen ...
Meer over deze wijn
De Cave de Richemer heeft als slogan: 'your stopover between land and sea!'Tja wat moet je daar nog aan toevoegen als je deze bloedstollend goed gemaakte Sauvignon Blanc hebt gedronken? De ...
Meer over deze wijn
Tijdens het bewind van de Hongaarse koning Béla IV werd er voor het eerst melding gemaakt van de wijn. 'Bela Rex' is een klassieke mix van Cabernet Sauvignon en Merlot ondersteund door een ...
Meer over deze wijn
Rijke kersenkleur met een steenrode rand. Fruit en kruiden combineren harmonieus tezamen met de toast aroma's van de 25 maanden houtrijping op Frans en Amerikaans eiken. Na de nodige ...
Meer over deze wijn