Deze Ripasso Superiore van Zonin wordt gemaakt van de traditionele druiven van de Valpolicellastreek: 70% corvina, 20% rondinella en 10% molinara. Van deze druiven wordt een fruitige en aromatische wijn gemaakt. Pas vier maanden later ondergaat deze wijn een tweede gisting. Ditmaal wordt de wijn 20 dagen in contact gebracht met de most (schillen, pitten en takjes) van de beroemde Amarone wijn. Hierdoor wint de wijn aan kracht, complexiteit en tannines. Zonder zijn jeugdige en fruitige karakter te verliezen. Hierna rijpt de wijn nog 18 maanden op eikenhouten vaten. Zonin
Ripasso betekent letterlijk her-passeren. En dat gebeurt ook met deze wijn, waarbij de ‘normale’ Valpolicella een tweede gisting krijgt op de druivenschillen van de Amarone. Het levert meer ...
Meer over deze wijn
De bijzondere Masi Campofiorin Ripasso wordt nergens ter wereld op deze manier gemaakt. Voor de wijn worden lokale druiven gebruikt zoals corvina (70%) en rondinella en molinara. Ze groeien ...
Meer over deze wijn
HEMA Villa Fura Valpolicella Ripasso 0.75L nu voor slechts €10.99,-. Dit is een Italiaanse wijn uit het wijngebied Valpolicella DOC (regio Veneto) en is onlangs bekroond door ...
Meer over deze wijn
Een prachtige robijnrode kleur. De geur is zeer karakteristiek met elementen van pruimen en rozijnen. De smaak is krachtig en complex met toch een zekere frisheid. Zeer originele wijn met ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Chique dinerwijn. Krachtig, maar niet zwaar en daardoor heel geschikt voor bij rood vlees en wild. Montepulciano ligt zuidelijker dan Chianti. Het is er beduidend warmer en dat proef je in ...
Meer over deze wijn
Gestoofde pruim, bessenjam en specerijen kom je tegen in deze volle wijn die verrukkelijk Smaakt bij smeuig eten. Ook zomaar lekker, bij italiaanse kaas. ...
Meer over deze wijn