Azienda Agricola Giarola -
Giarola saint valery valpolicella
Wijn omschrijving:
Ontdek de Valpolicella Saint Valery DOC, een uitnodigende rode wijn die gedijt in het befaamde Valpolicella-wijngebied van Veneto. Deze wijn wordt geproduceerd met een dubbel gordijnsysteem en gedijt op een bodem van medium mengsel, van morene oorsprong, rijk aan kalk en klei, en stenig.
De Valpolicella Saint Valery ondergaat een zachte persing en een vinificatie in rood met de "cappello sommerso" techniek, waarbij de fermentatie plaatsvindt bij gecontroleerde temperaturen tussen 18-20°C. Na vinificatie wordt de wijn bewaard in thermisch geconditioneerde stalen tanks en gebotteld in een steriele lijn met vacuümverpakking om de frisheid te behouden.
De wijn presenteert zich met een robijnrode kleur en een fris, intens en geurig parfum. Op de smaakpapillen komt hij droog, sappig en harmonieus over, met een uitnodigende structuur die perfect past bij een breed scala aan gerechten.
De Valpolicella Saint Valery is ideaal om te nippen bij wit vlees, gebraden en gegrild vlees. Serveer deze wijn op een temperatuur van 16-18°C om zijn volledige aroma en smaak te benutten.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
In het noordoosten van Italië tussen Venetië en het romantische Verona worden heerlijk sappige wijnen gemaakt met opwekkende zuren en barstensvol rood fruit. Zo ook deze Valpolicella. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Een robijnrode kleur. De geur is verleidelijk en fruitig met kenmerken van pruimen en kersen. De smaak is compleet, heeft structuur, is fruitig met tot slot een heerlijke afdronk. ...
Meer over deze wijn
Voor de Amarone worden de druiven ingedroogd. Het geconcentreerde sap levert een krachtige, stoere, droge wijn op. Vol, bitter en rijk van smaak met een hoog alcoholpercentage. Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Ripasso betekent letterlijk her-passeren. En dat gebeurt ook met deze wijn, waarbij de ‘normale’ Valpolicella een tweede gisting krijgt op de druivenschillen van de Amarone. Het levert meer ...
Meer over deze wijn
Deze rode wijn word 14 maanden gerijpt in eikenhouten vaten na traditionele vinificatie; ze word vervolgens gebotteld en minstens een jaar in de kelder bewaard voordat ze op de markt word ...
Meer over deze wijn
Met wijn als basis is, door toevoeging van wat fruitaroma, een lichtzoete wijndrank gecomponeerd, met een lichtvoetige, ongecompliceerde smaak. Heerlijk op zichzelf als aperitief. Ook te ...
Meer over deze wijn
Een zachtgele en smaakvolle witte wijn uit Soave, een klein stadje in het noorden van Italië, ten oosten van Verona.
Ruikend naar tropisch fruit met bloemige tonen van kamille. Deze elegante ...
Meer over deze wijn
Deze wijn is genoemd naar de bessenstruiken die de prachtige tuin van het Bellingham landhuis sieren. De tuin was de trots van de grondleggers van Bellingham: Bernard en Fredagh Podlashuk. ...
Meer over deze wijn