Voor deze Fine Tawny Port van Barros worden de druiven met de hand geplukt in de Portugese Douro vallei. Door de toevoeging van wijnalcohol krijgt hij een alcoholpercentage van 19%. Na jaren van vatrijping op kleine eikenhouten vaten komt de wijn in contact met zuurstof. Hierdoor verliest hij zijn kleur, maar zeker niet zijn smaak van karamel, vijgen, gedroogde pruimen, vanille en specerijen. Heerlijk bij bergkazen of in combinatie met nagerechten met karamel of bij tiramisu. Door de jarenlange vatrijping heeft hij zijn kleur verloren, maar zeker niet zijn smaak van karamel, vijgen, gedroogde pruimen, vanille en specerijen. De portproducent Barros is in Nederland niet zo bekend. Dat komt omdat het merk sinds 2006 onderdeel is van het paraplumerk Sogevinus. Een stuk bekender zijn een aantal andere ports uit dezelfde stal, zoals Kopke, Burmester en Cálem. Toch heeft Barros een rijke traditie die terug gaat tot het jaar 1913. Toen werd het bedrijf opgericht door Manuel de Almeida. Later kwam zijn zwager Manuel de Barros in het bedrijf. Hij gaf zijn naam aan het merk zoals we die nu nog altijd kennen. De stijl van Barros is puur, klassiek en beroemd geworden door de productie van Tawny port. Behalve de verschillende ports produceert het bedrijf ook tafelwijnen uit de Douro vallei.
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Bij Felix Solis vroegen ze aan hun wijnmakers om helemaal los te gaan. Vergeet de regels en maak wat je wilt. Een wijn die je zelf het liefste drinkt. Het resultaat is Mucho Más. Een ...
Meer over deze wijn