De wijnstreek Jumilla ligt op de Spaanse hoogvlakte zo'n 100 kilometer ten westen van de kustplaats Alicante. Koude winters en loeihete zomers zijn hier normaal en de Monastrell druif voelt zich hierbij volledig op zijn gemak. De wijngaarden zijn meer dan 40 jaar oud en geven hierdoor een laag rendement waardoor de smaak van de druiven nog intenser wordt.De kleur is intens diepdonker rood. We ruiken een overdaad aan zwarte bessen en marmelade en een hint van vanille die afkomstig is van de 9 maanden rijping op eikenhouten vaten. De smaak is vol intens en boordevol rood fruit. De houtrijping zorgt voor nog meer kracht en de wijn is mooi zacht en lekker lang in de afdronk.
Bijna te goed om waar te zijn, maar dit is toch wel de meest waanzinnige Merlot die ik de in de afgelopen jaren in dit prijssegment heb geproefd. Er staat gewoonweg een hele volwassen wijn ...
Meer over deze wijn
Geurt als een bellefleur met plezierig rood fruit zoals kersen en bramen in de neus. In de mond dan lekker soepel met wederom sappig rood fruit een klein zoetje een ietsje trekdrop en ...
Meer over deze wijn
De Cave de Richemer heeft als slogan: 'your stopover between land and sea!'Tja wat moet je daar nog aan toevoegen als je deze bloedstollend goed gemaakte Sauvignon Blanc hebt gedronken? De ...
Meer over deze wijn
Hippocampe Blanc is een levendige trio-blend van Chardonnay, Sauvignon Blanc en Viognier, afkomstig van wijngaarden vlak bij de zonovergoten kusten van de Étang de Thau. Deze wijn combineert ...
Meer over deze wijn