De wijnstreek Jumilla ligt op de Spaanse hoogvlakte zo'n 100 kilometer ten westen van de kustplaats Alicante. Koude winters en loeihete zomers zijn hier normaal en de Monastrell druif voelt zich hierbij volledig op zijn gemak. De wijngaarden zijn meer dan 40 jaar oud en geven hierdoor een laag rendement waardoor de smaak van de druiven nog intenser wordt.De kleur is intens diepdonker rood. We ruiken een overdaad aan zwarte bessen en marmelade en een hint van vanille die afkomstig is van de 9 maanden rijping op eikenhouten vaten. De smaak is vol intens en boordevol rood fruit. De houtrijping zorgt voor nog meer kracht en de wijn is mooi zacht en lekker lang in de afdronk.
Neem allereerst een Bourgogne glas. En schenk daar dan deze goudgele krachtpatser in.Tijdens het walsen komen aroma's vrij waaronder: bloemen honing amandel gedroogd fruit boter en vanille ...
Meer over deze wijn
De Cave de Richemer heeft als slogan: 'your stopover between land and sea!'Tja wat moet je daar nog aan toevoegen als je deze bloedstollend goed gemaakte Sauvignon Blanc hebt gedronken? De ...
Meer over deze wijn
Beeld je eens in: het is een zonnige dag en je zit op het strand/terras/boot/. . (doorhalen wat niet van toepassing is). Je schenkt een glas van deze Cap d'Agde Blanc van Cave de Richemer ...
Meer over deze wijn
Val di Suga ligt aan de noordkant van Montalcino en is uniek omdat het als een van de weinige producenten wijngaarden bezit op drie verschillende terroirs in de appellatie. Deze diversiteit ...
Meer over deze wijn