De Amarone della Valpolicella staat bekend als één van de beste rode wijnen uit Italie. Wat deze wijn bijzonder maakt, is dat de druiven na de oogst 120 dagen gedroogd worden. Zo verliezen de druiven vocht, terwijl de suikerspiegel stijgt. Hierdoor krijg je een wijn met een zeer geconcentreerde smaak, meer body, een hoger alcoholpercentage en een mooie, intense kleur.
Pruim, amandel, kers, gedroogd fruit en bittere chocolade, ofwel; een echte smaakbom. Een Amarone met power. Gerijpt in barriques én nog in de fles zelf. Een zachte, volle rode wijn met een fluweelachtige structuur.
Een krachtige wijn vraagt om een krachtig gerecht. Combineer met stoofpotten, oude rijpe kazen, wildgerechten of pasta's met truffel of een kruidige saus.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Het oogsten begint aan het einde van september maar alleen die trossen van de Corvina Corvinone Rondinella en Molinara druiven die het meest rijp zijn en het meest zijn blootgesteld aan de ...
Meer over deze wijn
Een van de meest beroemde en iconische wijnen van heel Italië. Gemaakt van ingedroogde druiven. Zeer krachtig en sterk alcoholisch met concentratie en spierballen. Alcoholpercentage: 15,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Voor de Amarone worden de druiven ingedroogd. Het geconcentreerde sap levert een krachtige, stoere, droge wijn op. Vol, bitter en rijk van smaak met een hoog alcoholpercentage. Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Amarone wordt gemaakt van ingedroogde druiven. Dit zorgt voor een hoog concentraat. In tegenstelling tot bij Reciotto worden alle druivensuikers omgezet in alcohol. Het resultaat is stevig ...
Meer over deze wijn