Chardonnay valt niet over één kam te scheren, het is namelijk de kameleon onder de druiven. Deze wereldberoemde druif is in staat om in bijna elk type klimaat en op elk type bodem een smakelijke stijl wijn neer te zetten. En ook de keuzes van de wijnboer in de wijngaard en kelder zijn uiteraard van groot belang. Zo heb je frisse varianten zonder enige vorm van houtrijping, zoals deze Chardonnay. Maar tot een paar decennia geleden werd Chardonnay bijna alleen gemaakt in een volle, bijna boterige en op hout gelagerde stijl, zeker in de centrale en zuidelijke Bourgogne. Gelukkig gebeurt dat nog steeds, maar is er inmiddels voor elk smaakprofiel een passende Chardonnay: stil én mousserend. Chardonnay Deze Chardonnay doet sterk denken aan Chablis, één van de beroemdste witte wijnen binnen de Bourgogne. Hoewel deze Franse witte wijn in de zuidelijke Pays d'Oc wordt gemaakt, bevat hij ook diezelfde typerende krijtachtige mineraliteit.
Premier Cru Chablis uit Mont de Milieu krachtig, elegant en complex. Met citroen, witte bloemen en mineraliteit. De ideale wijn bij schaal- en schelpdieren, bij voorkeur oesters. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Een witte wijn uit Toscane, gemaakt van de druiven vermentino, chardonnay en trebbiano Toscano. De wijn ruikt naar meloen en ook wat passievrucht, de smaak is fris met citroen en limoen en ...
Meer over deze wijn
De officiële naam van deze wijn is ‘Roserock Drouhin Oregon Chardonnay Eola-Amity Hills’. Roserock is de naam van een uitzonderlijke wijngaard met vulkanisch gesteente, gelegen op het ...
Meer over deze wijn
Typische Californische chardonnay met de smaak van boter, tropisch fruit en vanille. De wijn is kruidig met een lange afdronk. Heerlijk bij vis, gevogelte of kalfsvlees. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Toscane is een streek waar geschiedenis, gastronomie en wijn naadloos samensmelten. De glooiende heuvels, warme zomers en koele nachten zorgen al eeuwen voor ideale omstandigheden voor ...
Meer over deze wijn
Viognier is een moeilijke druif om te verbouwen. Dit komt doordat de druif alleen houdt van een arme, kalkrijke en granieten bodem. Daarbij komt dat de druif precies rijp moet zijn om ...
Meer over deze wijn
Als er één familie is die het Super Tuscan-gevoel uitstralen, dan is het wel de familie Ciacci. Met verschillende Azienda's in hun bezit, verspreid over heel Toscane (van Maremmen tot ...
Meer over deze wijn
Massimo Firelli is een Italiaans wijnmerk dat zich richt op het herontdekken van zeldzame, inheemse druivenrassen uit Zuid-Italië, met name uit Puglia. Zo zijn de Susumaniello en de ...
Meer over deze wijn