Zin in rood dat net even anders is? Deze Mencía uit het noordwesten van Spanje zit bomvol sappige bramen, frambozen en rood fruit, met daarbovenop een kruidige kick die je meteen wakker kust. De druif is typisch Spaans - een tikkeltje eigenwijs, maar o zo charmant.Na 12 maanden chillen in eikenhouten vaten van 225 en 300 liter (ja, formaat doet ertoe), heeft deze wijn een mooie diepgang zonder z'n frisse vibe te verliezen.Tip van de WijnGoeroe: serveer 'm licht gekoeld in de lente of zomer. Superlekker bij een BBQ, tapas, of gewoon omdat het dinsdag is.Soto del Vicario komt trouwens uit de koker van Pago del Vicario - en die weten écht wat ze doen.
Mooie vrijwel massief zwartrode wijn met de schakering paars. De Zuid Italiaanse zon heeft de autochtone Calabrese druiven goed gedaan want de wijn stuift je glas uit met geuren van bramen ...
Meer over deze wijn
Daar sta je dan letterlijk in je hemd want deze mooie jongen moet het doen zonder houtrijping. Watttum? Yup dus zo als hij aan de stok hing ging hij ook de fles in. Niet gekunsteld of ...
Meer over deze wijn
Om deze bijzondere Merlot te krijgen wordt de opbrengst van de wijnstokken zeer laag gehouden. Voordat de speciaal geselecteerde druiven worden geoogst mogen ze nog even lichtjes aan de ...
Meer over deze wijn
Deze knapperd uit Spanje laat meteen zien wat 'ie in huis heeft. Pago del Vicario 6 Meses doet z'n naam eer aan: 6 maanden rijping op Amerikaans eiken geven 'm precies die fijne balans ...
Meer over deze wijn