De krachtige Monastrell en kruidige Syrah druiven worden eind september geplukt. Na de vergisting rijpten beide druiven eerst voor maanden afzonderlijk van elkaar in eiken houten vaten van 500 liter voordat ze uiteindelijk met elkaar zijn geblend. De blend rijpte nog eens 6 maanden op gebruikte vaten voor nog meer complexiteit. Vervolgens heeft de wijn nog zes maanden op de fles in de kelders van de broertjes Candela mogen rijpen voordat hij zijn weg naar ons wijnpakhuis mocht vervolgen.De wijn heeft een donkere rode kleur. In de neus een combinatie van bramen bessen specerijen en vanille met een heerlijk lange afdronk. Fijne wijn voor aan tafel.
Neem allereerst een Bourgogne glas. En schenk daar dan deze goudgele krachtpatser in.Tijdens het walsen komen aroma's vrij waaronder: bloemen honing amandel gedroogd fruit boter en vanille ...
Meer over deze wijn
De Cave de Richemer heeft als slogan: 'your stopover between land and sea!'Tja wat moet je daar nog aan toevoegen als je deze bloedstollend goed gemaakte Sauvignon Blanc hebt gedronken? De ...
Meer over deze wijn
Beeld je eens in: het is een zonnige dag en je zit op het strand/terras/boot/. . (doorhalen wat niet van toepassing is). Je schenkt een glas van deze Cap d'Agde Blanc van Cave de Richemer ...
Meer over deze wijn
Val di Suga ligt aan de noordkant van Montalcino en is uniek omdat het als een van de weinige producenten wijngaarden bezit op drie verschillende terroirs in de appellatie. Deze diversiteit ...
Meer over deze wijn