Deze Chianti is een blend van 80% Sangiovese, 10% Canaiolo en 10% Mammolo. Oogstperiode: half september. De fermentatie in roestvrijstalen tanks van 100 hl; ca. 15 dagen maceratie bij een gecontroleerde temperatuur van 30°C. Rijping op fles: tot 3 maanden.
Schoon robijnrood. Intens aroma, met de typische subtiele geur van violet en aroma's van rode bessen. De smaak is levendig en fris, met een aangename fruitige afdronk.
Ideaal als aperitief, bij vleeswaren, pasta met tomaten en vleessauzen, wit vlees en verse kaas, salades en gegrilde groenten.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Maak kennis met de nieuwe generatie Chianti: verleidelijk en boterzacht vol zoet fruit met nuances van vanille en mokka. Terecht bekroond met 99/100 punten!
Meer over deze wijn
Waar de Amarone uit de Valpolicella streek wereldberoemd mee is geworden voeren ze in de Chianti streek al sinds de 14 eeuw uit. Governo is een vinificatietechniek waarbij men de eerst ...
Meer over deze wijn
Een volle, intense rode wijn met tonen van rijp fruit zoals bosbessen, kersen en een hint van zwarte peper. Ooit maakte Michelangelo schilderijen voor de Toscaanse familie Frescobaldi in ...
Meer over deze wijn
Dubbele flesmaat Chianti gemaakt door de familie Frescobaldi op het beroemde landgoed Castiglioni. Gemaakt van 90% sangiovese aangevuld met merlot. Sappig en vol met bosbessen, kersen en ...
Meer over deze wijn
Met wijn als basis is, door toevoeging van wat fruitaroma, een lichtzoete wijndrank gecomponeerd, met een lichtvoetige, ongecompliceerde smaak. Heerlijk op zichzelf als aperitief. Ook te ...
Meer over deze wijn
Een heerlijke zoete witte wijn gemaakt naar voorbeeld van de Chinese Chefoo wijn. Een melange van zoete Europese wijnen, aangevuld met extra zoete most maken deze wijn heerlijk ...
Meer over deze wijn
Bij de nieuwe Chileense indeling op terroir is de wijngaard rond de oude bodega in Angostura ingedeeld bij het terroir onder invloed van de Andes, dus als 'Gran Terroir de los Andes'. Dit ...
Meer over deze wijn
Heerlijk bij een gerecht met foie gras, blauwe kaas en crème brulée met sinaasappel. Daarnaast is het ook lekker als zoet aperitief. ...
Meer over deze wijn