Rosso di Montalcino, dat lang werd beschouwd als het kleine broertje van Brunello, is in feite een wijn van grote onderscheiding en diepte waar de onderscheidende fruitige zwarte kers en wilde bessen zich verenigen met lichte sensaties van vanille en kruiden.
100% Sangiovese, geoogst van 20 september tot 10 oktober. De druiven worden gesneden en geperst, waarna het fermentatieproces plaatsvindt. De druiven schillen en de mostfermentatie duurt ongeveer 20 dagen. Nadat de wijn is afgeladen, wordt deze opgeslagen in containers in getemperde kamers om de malolactische gisting te bevorderen.
Rijping: tot 9 maanden, een deel in Slavonische eikenhouten vaten en een deel in Franse eikenhouten barrique. Daarna flesrijping tot 4 maanden voor verkoop van de wijn op de markt.
Schoon robijnrood. Diep bloemig aroma met hints van kruiden en munt. Medium tot volle body, met mooie zuren en evenwichtige tannines.
Voorgerechten met vleessauzen, gegrilde gerechten, gebraad en kazen van gemiddelde leeftijd halen het beste naar boven in zijn diepe en uitgebalanceerde smaak.
De Rosso di Montalcino is het kleine broertje van de wereldberoemde Brunello. Hij wordt ook gemaakt van sangiovese. Met rode kersen, chocola en pittige zuren. Heerlijk bij pasta, pizza of ...
Meer over deze wijn
Kleur: Mooi gerijpt paars en tamelijk ondoorzichtig.Geur: Rode bessen waaronder cassis viooltjes en elegante houttonen.Smaak: Hoge concentratie met edele tannines kersen en ...
Meer over deze wijn
Het kleine broertje van de wereldberoemde Brunello di Montalcino. Ook deze wijn is gemaakt van 100% sangiovese, lokaal brunello genoemd. Hij smaakt naar rijpe kersen, vanille en tonen ...
Meer over deze wijn
Rosso di Montalcino is het kleine broertje van de iconische Brunello di Montalcino. Hij rijpt 12 maanden op hout. Je proeft rood fruit, specerijen en balsamico. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Schitterend geelgroen van kleur. Deze Australische blend heeft een elegante, licht aromatisch geur en frisse, maar tegelijkertijd uitgesproken smaken. Veel fruit, zoals kweepeer, citrus, ...
Meer over deze wijn
Bedwelmend Amarone, krachtig en overweldigend. Een donkere, dieprode kleur. Uit het glas stijgen allerlei geuren op: van bosbessen tot rozijntjes, van vijgen tot amarenekersen en van mokka ...
Meer over deze wijn
Manuele oogst van 100 jaar oude druivenstokken. Temperatuur gecontroleerde fermentatie in roestvrij staal op 28° C. Malolactische gisting in nieuwe Franse eiken houten vaten. Rijping op ...
Meer over deze wijn
Een sauvignon blanc die fruit gedreven is. Je proeft smaken van kruisbes, frisse limoen en knapperige groene appel. Een jonge frisse wijn en een echte dorstlesser.
Ideale wijn voor bij ...
Meer over deze wijn