GAIA, de Griekse godin van de aarde, is sinds de oprichting van de wijngaard in 1997 de inspiratiebron van de familie Bousquet. Toen hebben we pionierswerk verricht en maagdelijk land ontgonnen in het hooggelegen gebied van het Gualtallary-district in Tupungato. Vanaf het begin zijn onze Gaia-wijnen gemaakt met een Franse subtiliteit en geproduceerd uit 100% fruit dat groeit op een koele hoogte van 1.200 m.
Deze Malbec "Nouveau" wordt gemaakt volgens de macération carbonique methode, bekend van de Beaujolais Nouveau en de Novello. De wijngaarden bevinden zich in het Uco Valley aan de voet van de Andes, op een hoogte van 1.200 meter boven zeeniveau. De druiven worden met de hand geoogst. Koolzuurmaceratie is een fermentatieproces waarbij hele trossen druiven in een tank worden geplaatst zonder ze te ontdoen van de steeltjes. In deze omgeving met weinig zuurstof en verzadigd met kooldioxide begint de intracellulaire fermentatie van nature, zonder dat er gist hoeft te worden toegevoegd. Tegelijkertijd pletten de druiven door hun eigen gewicht de omringende druiven, waardoor sappen vrijkomen die ook gedurende 10 dagen worden gefermenteerd en gemacereerd. Na die tijd wordt de vloeistof geperst om deze te scheiden van de trossen en sedimenten. Ten slotte vindt er een tweede gisting met gist plaats om het proces te voltooien.
Een frisse wijn met diepe rode fruitige aroma's, zoals kersen, pruimen en zure kersen, die opvallen met bloemige en zoete tonen. Sappig op het gehemelte, met een duidelijke zoetheid die lineair stroomt en een aangename nasmaak achterlaat. Het is een wijn met weinig tannines die jong gedronken kan worden.
Perfect als aperitief, of bij gegrild vlees, zoals een sappige biefstuk of een gegrilde lamsbout.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Deze rode wijn word 14 maanden gerijpt in eikenhouten vaten na traditionele vinificatie; ze word vervolgens gebotteld en minstens een jaar in de kelder bewaard voordat ze op de markt word ...
Meer over deze wijn
Deze Grande Réserve is gemaakt van de beste Chardonnay druiven. In de neus komen elegante aroma’s naar voren van peren, gegrilde amandelen en toast. Op het palet komen frisse citrusvruchten ...
Meer over deze wijn
De Malvazija Amfora is het paradepaardje van het eco-gecertificeerde wijnhuis Kabola. De wijn is gemaakt volgens een oeroud procedé van wijn maken, namelijk in aardewerken amforen, die 2,20 ...
Meer over deze wijn
Deze wijn is genoemd naar de bessenstruiken die de prachtige tuin van het Bellingham landhuis sieren. De tuin was de trots van de grondleggers van Bellingham: Bernard en Fredagh Podlashuk. ...
Meer over deze wijn