Deze verfijnde sherry wordt geproduceerd van zongerijpte Pedro Ximénez-druiven, die laat in september worden geoogst om een hoog suikergehalte te bereiken. Wat deze sherry echt bijzonder maakt, is het productieproces. De druiven worden onder de zon gedroogd, een techniek genaamd "asoleo", waardoor het watergehalte afneemt en het suikergehalte stijgt. Hierdoor ontstaat een weelderig zoete en siropige sherry met rijke smaken van gedroogde vruchten, karamel en toffee.
Pedro Ximénez, vaak afgekort als PX, staat bekend om zijn unieke karakter en wordt vooral gewaardeerd als een uitstekende dessert'wijn'. Deze sherry is vol en decadent, en biedt een waar genot voor liefhebbers van zoete smaken.
Deze sherry wordt meestal gekoeld geserveerd, gaat goed samen met diverse (hartige) gerechten en desserts.
Black stallion is een boutique winery en heeft zo’n 32 hectare aan wijngaarden. Het estate wijnhuis ligt aan de Silverado trail. In 1952 werd het pad aangelegd nadat er verschillende ...
Meer over deze wijn
Zuid-Afrikaanse Chardonnay in bourgogne-stijl. Met een prachtige balans tussen het frisse fruit (citrus, limoen, ananas), zachte butterscotch en kruidig eiken. Je proeft dat de wijn op hout ...
Meer over deze wijn
Een heerlijke zoete witte wijn gemaakt naar voorbeeld van de Chinese Chefoo wijn. Een melange van zoete Europese wijnen, aangevuld met extra zoete most maken deze wijn heerlijk ...
Meer over deze wijn
Deze wijn bestaat voor 100% uit Shiraz. De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. De wijn laat men vervolgens gedurende 4 maanden rijpen in ...
Meer over deze wijn