Poggio betekent letterlijk 'heuvel' of hooggelegen plek en dat is precies waar het huis Il Poggio zich bevindt: op een heuvel 300 meter boven zeeniveau aan de voet van het Taburno gebergte. Het zijn de broers Carmine en Marco die momenteel de leiding hebben over dit prestigieuze wijnhuis. Al sinds 1760 is de familie actief in de landbouw, maar pas vanaf de 20e eeuw zijn ze zich gaan richten op de wijnbouw. Il Poggio Ze werken uitsluitend met inheemse druivenrassen die erg goed uitpakken in het gunstige klimaat waar het overdag warm is, het 's nachts goed afkoelt en waar precies de juiste hoeveelheid regen valt. Hun wijnen staan bekend dankzij de hoge concentratie aan fruit en vulkanische minerale rijkdom. Het Italiaanse antwoord op de rijkste Bourgognes, waarvan Falanghina de krachtigste is met de hoogste complexiteit van de familie à la een vulkanische Puligny-Montrachet. Falanghina Falanghina is een druif met een rijke geschiedenis. Kenners vermoeden dat de autochtone druif aan de
Molise ligt in de ‘kuit’ van de laars. Hier worden wijnen gemaakt van obscure inheemse druiven zoals falanghina. Je proeft de smaak van perzik, abrikoos en amandelen. Heerlijk bij pasta met ...
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn