DOC Cirò is een van de oudste bekende kwaliteitsbenaming voor wijnen. Al in de tijd van de oude Olympische Spelen werden deze wijnen als trofee aan de winnaar uitgereikt. En over deze Liber Pater gaan zelfs verhalen de ronde dat wijngod Bacchus hem al dronk. De wijn wordt gemaakt van de inheemse tanninerijke druif Gaglioppo die goed gedijt in het zonnige zuiden van Italië. De zon proef je terug in deze wijn. Gedroogde kersen pruimen chocolade wilde kruiden en een klein beetje hout. Rijp vol en rustiek maar heerlijk doordrinkbaar. Een wijn die goed past bij de borrel met Calabrische antipasti of een diner met typische gerechten uit de streek zoals pasta's rijke visgerechten met zwaardvis ansjovis of tonijn en gedroogd vlees.
Witte wijn van de greco-druif uit Calabrië, de teen van Italië. Hij is fris en strak met perzik, peer en mineraliteit. Heerlijk bij schaal- en schelpdieren. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
100% gaglioppo uit Cirò, de bekendste DOC van Calabrië. Licht van kleur, maar vol van smaak met zwart fruit, bramen, groene kruiden en specerijen zoals kaneel. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Rijke kersenkleur met een steenrode rand. Fruit en kruiden combineren harmonieus tezamen met de toast aroma's van de 25 maanden houtrijping op Frans en Amerikaans eiken. Na de nodige ...
Meer over deze wijn
Helgele kleur met lichte groene en gouden reflexen. Ruikt bedwelmend ziltig naar Granny Smith. Er is een prachtige balans tussen knapperige zuren en de fruitpower appel en ananas van deze ...
Meer over deze wijn
Intense robijnrode kleur met violette reflecties. In de neus is de wijn intens en complex, met fruitige, bloemige en mediterrane struikgeuren. De wijn is droog en fris op het gehemelte, met ...
Meer over deze wijn
Van de beste kalk-leemhoudende heuvels in de Monferrato vallei worden de mooiste Barbera druiven geplukt. Wat zijn de kenmerken? Zacht - intense kersensmaak en ouderwetse tannines. Dus heerlijk om bij te eten.
Meer over deze wijn