Karl Erbes maakt deze wijn van riesling, de belangrijkste druif van de Mosel-vallei. Försterlay is de topwijngaard uit het plaatsje Lösnich, dat direct aan de oevers van de Mosel ligt. De wijngaard kenmerkt zich door de beroemde leistenen bodem die de wijn een ongelofelijke mineraliteit geeft. De term spätlese slaat op het oogstmoment. Dankzij een late oogst (spät = laat) hebben de druiven extra suikers. Door die niet allemaal om te zetten in alcohol houd je een halfzoete wijn over: Karl Erbes Riesling Spätlese Halbtrocken Lösnicher Försterlay. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Grossen Lagen is de Duitse variant van Grand Cru. Topriesling afkomstig van de Moselwijngaarden Brauneberger Juffer, Lieserer Niederberg-Helden, Ürziger Würzgarten en Erdener Treppchen. Alcoholpercentage: 11,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Bij de riesling van Max Mann draait het allemaal om het spel tussen zoet en zuur. De wijn smaakt naar perzik en abrikoos, met frisse groene appels en tegelijkertijd een klein tikje restzoet. Alcoholpercentage: 11,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
In het Noord-Italiaanse Trentino is de voertaal Duits. Dit gebied hoorde ooit bij Oostenrijk. Logisch dat je er riesling vindt. Hij is zuiver, puur en rins met peer, appel en mineraliteit. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Voor de Amarone worden de druiven ingedroogd. Het geconcentreerde sap levert een krachtige, stoere, droge wijn op. Vol, bitter en rijk van smaak met een hoog alcoholpercentage. Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Primitivo is een graag geziene gast in het uiterste zuiden van de laars. In Puglia profiteert hij van veel zonuren en warmte. Ideaal voor krachtig, zondoorstoofd rood. Deze Limited Edition ...
Meer over deze wijn
Mousserende zoete Noord-Italiaanse wijn gemaakt van de muskaatdruif. Hij heeft een laag alcoholpercentage van slechts 5%. Je ruikt de geur van witte bloemen, tafeldruiven en peren. Alcoholpercentage: 5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Brut Millesimato is een term die je niet elke dag tegenkomt op een prosecco. Hij is droog gevinifieerd, vandaar de term Brut. Daarnaast is het een single vintage wine. Alle gebruikte druiven ...
Meer over deze wijn