Passito is een verwijzing naar het indrogen van de druiven. De helft van de druiven wordt geplukt en droogt 4 maanden in manden. De andere helft droogt aan de plant. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
In het noorden van Italië, in Piemonte, staat het wijnhuis Sartirano. Eigenlijk meer wijnhuizen, want sinds de oprichting in 1871 heeft de wijnmakersfamilie meerdere wijnhuizen en ...
Meer over deze wijn
Op de heuvels van de Monferrato groeien de barbera-druiven voor deze Barbera d’Asti Superiore. Hij rijpt 14 maanden, waarvan 6 maanden op eikenhouten vaten. Alleen dan mag hij de naam ...
Meer over deze wijn
Single vineyard Barbera d’Alba afkomstig uit de wijngaard Campo del Gatto met een grootte van 1,1 hectare. De bodem is rijk aan kalksteen, mergel en klei. Schenk hem bij lamsrack, gegrild ...
Meer over deze wijn
Deze specialist uit Barolo weet ook een heerlijke 100% barbera te maken. In tegenstelling tot Barolo snel op dronk. Gemaakt voor direct drinkgenot en fruitig van stijl. Alcoholpercentage: 14,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Deze mousserende rosé wordt gemaakt door een Catalaanse cava-specialist met Belgische roots. Het is een cava-blend van 80% macabeo, aangevuld met 10% chardonnay en 10% pinot noir. Na de ...
Meer over deze wijn
Amare Sparkling Brut wordt gemaakt door ¡Hola! Cava, een Catalaanse cava-specialist met Belgische roots. Deze mousserende wijn wordt gemaakt van 70% macabeo met 30% chardonnay. Na de tweede ...
Meer over deze wijn
Rode wijn uit de hak van Italië, gemaakt van 100% primitivo. Deze druif wordt in Californië ook wel zinfandel genoemd. Hij heeft een dikke donkere schil en kan daardoor uitstekende wijnen ...
Meer over deze wijn
De Amarone van Zuid-Afrika. Gemaakt van ingedroogde pinotage-druiven. Dat levert een beest van een wijn op met maar liefst 16,5% alcohol en nog altijd 15 gram restsuiker per liter. Je proeft ...
Meer over deze wijn