De meest beroemde wijnen uit het Piemontese plaatsje La Morra ken je onder de naam Barolo. Als hij wordt gemaakt van barbera, verschijnt hij op de markt als een Barbera d’Alba. Heerlijk om te schenken bij Italiaanse hoofdgerechten met vlees of bij gerijpte kazen. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Barbera d’Asti Superiore met de smaak van zwarte kersen, pruimen, vanille en verse munt. Hij rijpt eerst 18 maanden op hout en daarna nog 18 maanden op fles. Alcoholpercentage: 14,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
In deze rode Italiaanse wijn worden de sappige kersen van Barbera, de aardse specerijen van Barolo en de zoete fruitweelde van Amarone gecombineerd. Het beste van drie werelden in één wijn! ...
Meer over deze wijn
Nizza, in 2014 gepromoveerd tot D.O.C.G., is één van de drie sub-zones van Barbera d'Asti Superiore. En heeft een kalkrijk terroir dat verdacht veel lijkt op grote delen van Barolo. Ook ...
Meer over deze wijn
Primitivo is een graag geziene gast in het uiterste zuiden van de laars. In Puglia profiteert hij van veel zonuren en warmte. Ideaal voor krachtig, zondoorstoofd rood. Deze Limited Edition ...
Meer over deze wijn
Kort op hout gerijpte blend van garnacha en tempranillo afkomstig uit Toro, La Mancha en Valdepeñas. Met zwarte kersen, bramen, specerijen, zijdezachte tannines en een lange afdronk. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 150cl.
Meer over deze wijn
De Italiaanse druif primitivo is de held van het zuiden. Hij staat voornamelijk aangeplant in Puglia, de hak van de laars. Hij levert krachtige wijnen op. Deze wijn past perfect bij gourmet, ...
Meer over deze wijn
Op deze Spaanse rode wijn van Bodem Bodegas siert een kunstwerk van de Franse kunstschilder Paul Cézanne. De wijn is een 100% garnacha uit de Spaanse DO Cariñena. Hij is fruitig en ...
Meer over deze wijn