De meest beroemde wijnen uit het Piemontese plaatsje La Morra ken je onder de naam Barolo. Als hij wordt gemaakt van barbera, verschijnt hij op de markt als een Barbera d’Alba. Heerlijk om te schenken bij Italiaanse hoofdgerechten met vlees of bij gerijpte kazen. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
In deze rode Italiaanse wijn worden de sappige kersen van Barbera, de aardse specerijen van Barolo en de zoete fruitweelde van Amarone gecombineerd. Het beste van drie werelden in één wijn! ...
Meer over deze wijn
Barbera d’Asti Superiore met de smaak van zwarte kersen, pruimen, vanille en verse munt. Hij rijpt eerst 18 maanden op hout en daarna nog 18 maanden op fles. Alcoholpercentage: 14,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Naast de conventionele wijnbouw maakt San Silvestro ook biologisch gekwalificeerde wijnen, zoals deze barbera. De druiven komen uiteraard uit Piemonte. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
In het noorden van Italië, in Piemonte, staat het wijnhuis Sartirano. Eigenlijk meer wijnhuizen, want sinds de oprichting in 1871 heeft de wijnmakersfamilie meerdere wijnhuizen en ...
Meer over deze wijn
Primitivo di Manduria is een subgebied in Puglia dat voorschrijft dat de wijnen worden gemaakt van 100% primitivo. Het gebied is vernoemd naar het plaatsje Manduria. Deze wijn past perfect ...
Meer over deze wijn
De Italiaanse druif primitivo is de held van het zuiden. Hij staat voornamelijk aangeplant in Puglia, de hak van de laars. Hij levert krachtige wijnen op. Deze wijn past perfect bij gourmet, ...
Meer over deze wijn
Portugese natuurwijn die nog heeft nagegist op fles. Vandaar de afsluiting met een kroonkurk en een aangename bubbel. De wijn is ongefilterd en daardoor extra smaakvol en troebel. Hij wordt ...
Meer over deze wijn
Kort op hout gerijpte blend van garnacha en tempranillo afkomstig uit Toro, La Mancha en Valdepeñas. Met zwarte kersen, bramen, specerijen, zijdezachte tannines en een lange afdronk. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 150cl.
Meer over deze wijn