Carmenere is de nationale druif van Chili. Oorspronkelijk komt hij uit Bordeaux, maar daar staat hij bijna niet meer aangeplant. Sterker nog, men dacht dat hij was uitgestorven. Totdat de Chilenen hem herontdekten en er achter kwamen dat de omstandigheden in Chili ideaal zijn voor de aanplant van deze druif. De wijngaarden van La Palma profiteren van grote verschillen tussen dag en nacht temperatuur wat zorgt voor een hoge kwaliteit. In deze carmenere proef je rode bessen, pruimen, bramen en cassis. Een toegankelijke wijn, geschikt voor ieder moment.
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Met deze strakdroge, sprankelende champagne brut begin je elk diner in stijl. Heel feestelijk als glas op zich en een aanrader bij lichte voorgerechten met vis. Diane de Frion is een ...
Meer over deze wijn
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
Deze zachte wijn heeft de volle smaak van rijpe mango en vanille. Lekker voor zo, bij curry en pittige, romige kaas. Deze volle, bijna romige Chardonnay komt uit de Languedoc, het zuiden van ...
Meer over deze wijn