Carmenere is de nationale druif van Chili. Oorspronkelijk komt hij uit Bordeaux, maar daar staat hij bijna niet meer aangeplant. Sterker nog, men dacht dat hij was uitgestorven. Totdat de Chilenen hem herontdekten en er achter kwamen dat de omstandigheden in Chili ideaal zijn voor de aanplant van deze druif. De wijngaarden van La Palma profiteren van grote verschillen tussen dag en nacht temperatuur wat zorgt voor een hoge kwaliteit. In deze carmenere proef je rode bessen, pruimen, bramen en cassis. Een toegankelijke wijn, geschikt voor ieder moment.
Fruitige bordeaux met precies dat beetje bite waardoor hij lekker is voor zo en om bij te eten. Past echt bij alles, van geroosterde ribeye tot vegetarische lasagne. Aanrader voor bij de borrelplank.
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Altijd lekker, zon lichte witte wijn met de friszoete smaak van rijpe muskaatdruif. Om zomaar van te genieten. Sinds kort vind je in het wijnschap deze nieuwe wijnlijn, die speciaal voor de ...
Meer over deze wijn
Deze zachte wijn heeft de volle smaak van rijpe mango en vanille. Lekker voor zo, bij curry en pittige, romige kaas. Deze volle, bijna romige Chardonnay komt uit de Languedoc, het zuiden van ...
Meer over deze wijn