Lambrusco is de naam van een druif waarvan ze in Emilia Romagna wijn maken. Er zijn wel 60 verschillende soorten lambruscodruiven! Dat is nogal wat. Je begripjt dat er in het gebied dan ook witte èn rode mousserende wijn van deze druiven gemaakt. Heerlijke bubbels dus! Het Chiarli bedrijf is opgericht in 1860. En is nu de belangrijkste internationale Lambrusco producent. Alle mousserende Lambrusco's worden volgens de zogenaamde Charmat methode gemaakt. Dit is een methode waarbij de wijnen een tweede gisting krijgen op de tank. Lekker voor ieder bruisend moment.
Bij de naam Lambrusco denk je waarschijnlijk aan een rode mousserende wijn. Maar er wordt ook witte Lambrusco gemaakt. Afkomstig uit het Italiaanse Emilia-Romagna. Lichtzoet met een zachte ...
Meer over deze wijn
Fruitige, lichte wijn met een friszoete smaak en een beetje prik. Lekker als borrelwijn- en feestwijn en bij hartige gerechten met vruchten zoals ham met meloen. ...
Meer over deze wijn
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Bij Felix Solis vroegen ze aan hun wijnmakers om helemaal los te gaan. Vergeet de regels en maak wat je wilt. Een wijn die je zelf het liefste drinkt. Het resultaat is Mucho Más. Een ...
Meer over deze wijn