Het productieproces van alcoholvrije wijn begint met hetzelfde gistingsproces als bij gewone wijn, waarbij suikers in druivensap worden omgezet in alcohol. Hierna wordt de alcohol pas uit de wijn gehaald, vaak met behulp van technieken zoals vacuümextractie of de "spinning cone"-methode. Deze methoden halen de alcohol op lage temperatuur uit de wijn en behouden tegelijkertijd de aroma's en smaken, omdat er stoom wordt gebruikt om deze te behouden. Dit zorgt voor alcoholvrije wijn met de gewenste wijnsmaak. Alcoholvrije wijn Na het verwijderen van alcohol uit wijn kan er nog een kleine hoeveelheid restalcohol achterblijven. Dit is tot maximaal 0,5%. Het is wettelijk toegestaan, op voorwaarde dat het op het etiket wordt vermeld. Als het etiket "0,0% alcohol" vermeldt, betekent dit dat er geen restalcohol in de wijn aanwezig is. Zoals het geval is bij deze Merlot van Lussory.Lussory Lussory staat bekend om zijn assortiment alcoholvrije wijnen. Ze bieden verschillende varianten aan,
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
De wijngaarden liggen aan de Garonne-rivier in Frankrijk en kennen een vergelijkbaar terroir als die van Margaux: de nabijheid van het water tempert het klimaat. Bovendien bevatten de bodems ...
Meer over deze wijn
Een kostbaar juweel uit het betoverende Saint-Émilion-gebied in Frankrijk. Met een diepe robijnrode kleur en complexe aroma's van rijpe bessen en cederhout, belichaamt deze wijn de ...
Meer over deze wijn
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. ...
Meer over deze wijn
Kleine familiebedrijven zijn in Pauillac zijn zeldzaam, maar bij Château Les Landes de Cach is dat anders. In 1979 kocht Henri Musso een klein perceel met een oud huisje. Sindsdien heeft hij ...
Meer over deze wijn
De wijngaarden liggen aan de Garonne-rivier in Frankrijk en kennen een vergelijkbaar terroir als die van Margaux: de nabijheid van het water tempert het klimaat. Bovendien bevatten de bodems ...
Meer over deze wijn
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. ...
Meer over deze wijn
Aglianico, een eeuwenoud inheems druivenras en de trots van de Italiaanse wijnboeren, zeker rondom de zonnige regio's Campanië, Basilicata en Puglia. Geef ze maar eens ongelijk, want ...
Meer over deze wijn
De Nerello Cappuccio druif komt van het Italiaanse eiland Sicilië. Het is een blauw druivenras dat het liefst opgroeit op de rand van de Etna, één van de bekendste vulkanen. Vooral voor rode ...
Meer over deze wijn