Het zonovergoten Sicilië is één van de grootste wijnstreken van Italië en kent op het gebied van wijn een eeuwenlange geschiedenis. Verschillende volkeren hebben hier geregeerd: van de Grieken tot de Romeinen en van de Spanjaarden tot aan de Arabieren. Maar het waren de Grieken die de wijnbouw al in de achtste eeuw voor Christus op het eiland hebben geïntroduceerd. Naast wijn zijn olijfolie en graan ook altijd essentiële landbouwproducten voor Sicilië geweest. Siciliaanse wijn Waar het eiland tot aan de jaren '80 vooral bekend stond om de massa- en overproductie van onder andere de versterkte Marsala wijn, heeft Sicilië dat imago gelukkig achter zich gelaten. De omslag heeft veel tijd in beslag genomen, maar dankzij de verbeterde wijnbouwtechnieken en het feit dat veel wijnboeren zelfstandig zijn gaan werken, heeft dat voor een enorm impuls van de kwaliteit van de Siciliaanse wijn gezorgd. Daarnaast had Sicilië altijd al profijt van het vele aantal zonuren, de weinige neerslag én de
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
De Nerello Cappuccio druif komt van het Italiaanse eiland Sicilië. Het is een blauw druivenras dat het liefst opgroeit op de rand van de Etna, één van de bekendste vulkanen. Vooral voor rode ...
Meer over deze wijn
Siciliaanse wijn biedt waar voor uw geld: toegankelijke Italiaanse wijn met een eigentijdse twist en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Inheemse druivenrassen als Pinot Grigio, ...
Meer over deze wijn
De Vento Caldo Syrah uit Sicilië imponeerde door zijn kracht en enorme rijkdom aan fruit. De druiven voor deze Siciliaanse wijn drogen 15 tot 20 dagen aan de stokken voor ze worden geoogst. ...
Meer over deze wijn
Deze Nerello Mascalese wordt de koningin van Sicilië genoemd. Want alles aan deze Italiaanse rode wijn is satijnzacht met een majestueus verfijnde luxe (van ceder, vanille en mokka) naast ...
Meer over deze wijn
De wijngaarden liggen aan de Garonne-rivier in Frankrijk en kennen een vergelijkbaar terroir als die van Margaux: de nabijheid van het water tempert het klimaat. Bovendien bevatten de bodems ...
Meer over deze wijn
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. ...
Meer over deze wijn
Aglianico, een eeuwenoud inheems druivenras en de trots van de Italiaanse wijnboeren, zeker rondom de zonnige regio's Campanië, Basilicata en Puglia. Geef ze maar eens ongelijk, want ...
Meer over deze wijn
De Nerello Cappuccio druif komt van het Italiaanse eiland Sicilië. Het is een blauw druivenras dat het liefst opgroeit op de rand van de Etna, één van de bekendste vulkanen. Vooral voor rode ...
Meer over deze wijn