In de jaren '50 was het voor wijnboeren soms lastig om te hun hoofd boven water te houden. Daarom besloot een groep vooruitstrevende boeren in 1957 samen te werken en richtten ze Cantina Montelliana op. Nu, vele jaren later, zijn er 400 wijnboeren actief in de historische en kunstzinnige heuvels van Asolo en Montello. De heuvels staan nu bekend om hun uitmuntende wijnen. Dit succes is te danken aan een mix van traditie, innovatie en het ideale terroir van het gebied. Glera Glera is het primaire druivenras als het gaat om de beroemde Italiaanse mousserende wijn, Prosseco. De Glera staat bekend om zijn frisse en fruitige aroma's. De druif produceert lichte en sprankelende wijnen met een levendige zuurgraad, ideaal voor aperitieven of lichte voorgerechten.
Lekker fris in de finale, goede zuren en mooi droog. Heerlijk bij gerookte vis. Ook goed in te zetten bij gebakken witvis, schaal- en schelpdieren en bij wit gevogelte. ...
Meer over deze wijn
Heeft een hele aangename balans tusen de zuren en is vrij stevig. Aromatische geur met wit fruit en voorjaarsbloemen. In de smaak citrus, gele appel en peer. Heerlijk bij gerookte vis, ...
Meer over deze wijn
Deze wijn is gemaakt van de Glera druif, algemeen bekend als dé Prosecco druif . De tweede vergisting voor deze mousserende wijn duurt minstens een maand, waardoor een druk bereikt wordt ...
Meer over deze wijn
Helder strogeel met een lichte groene tint. Intens en elegant bloemig aroma met tonen van appel, citroen en grapefruit.
Lekker als aperitief of in combinatie met kaas. ...
Meer over deze wijn
Château Nouret ligt in de noordelijke Médoc, vlakbij Civrac en Bégadan en op steenworp afstand van het beroemde, hoog aangeschreven Château La Tour de By waar het zeker wat van weg heeft. De ...
Meer over deze wijn
Chianti is een beroemde Italiaanse rode wijn uit de regio Toscane. Het wordt voornamelijk gemaakt van de Sangiovese-druif, die zorgt voor een fruitige, kruidige smaak met tonen van kersen, ...
Meer over deze wijn
Een Governo is een Italiaanse wijnstijl die verwijst naar een oude wijnmaaktechniek die oorspronkelijk uit Toscane komt, genaamd "Governo all'uso Toscano". Deze methode wordt al sinds ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn