De 2019 Barolo Passato van Bosio belichaamt de klasse van Barolo DOCG: afkomstig uit Piemonte en gemaakt van 100% Nebbiolo. Na 36 maanden rijping op Slavonisch eiken opent hij met een verleidelijk bouquet van zoete kersen, framboos, viooltjes en Piemontese specerijen. In de mond rijk en krachtig met fluweelzachte tannines, cederhout, donkere chocolade en rozemarijn. Drinkrijpe Barolo met klasse Uit het fantastische oogstjaar 2019 en nu al heerlijk drinkbaar: kracht én verfijning in perfecte balans, met super lengte en bewaarpotentieel tot 2040. Een koopwaardige vondst van het rijzende familiebedrijf Bosio die de reputatie van Barolo als complexe, langlevende wijn onderstreept.
Uitstekende, met 94/100 punten bekroonde Barolo die al mooi op dronk is. Afkomstig uit de kelders van de familie Dezzani, één van de meest onderscheiden producenten in het hart van Piemonte.
Meer over deze wijn
Single vineyard Barolo uit Marcenasco. Elegant met een fruitige stijl. Het ultieme bewijs dat er ook in Barolo wijnen gemaakt kunnen worden van druiven afkomstig van slechts één wijngaard. ...
Meer over deze wijn
Deze Barolo wordt gezien als de vader ('patres') van alle 36 wijnen die door San Silvestro worden gemaakt. Je proeft rozen, viooltjes, teer, leer en zwarte kersen. Lekker bij een ...
Meer over deze wijn
Biologische Barolo. Je komt het niet zo vaak tegen. Dat heeft alles te maken met het grillige klimaat van Piemonte. De druiven komen uit 11 verschillende dorpen. Schenk hem bij pasta met een ...
Meer over deze wijn
Sangiovese is dé trots van Toscane, de wereldberoemde wijnstreek in het hart van Italië. Deze druif vormt de ruggengraat van grote klassiekers als Chianti en Brunello di Montalcino. Hij ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn