Scalunera is lokaal dialect voor ‘zwarte trap’. Een verwijzing naar de terrassenwijngaarden op de Etna. Die zorgt voor vruchtbare landbouwgrond en vulkanische bodem. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Vernoemd naar de legendarische uitbarsting (Eruzion) van de vulkaan de Etna in 1614 en gemaakt van 100% nerello mascalese. Hij heeft pittige zuren en stevige tannines. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Siciliaanse wijn van 100% nerello mascalese aangeplant aan de voet van de vulkaan de Etna. Licht van kleur met frambozen, pruimen, kersen, cranberry en kaneel. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Inycon is een Siciliaanse coöperatie die van de druiven van verschillende boeren heerlijke wijnen maakt. De nero d’avola is een lokale druif die op Sicilië het beste tot zijn recht komt. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Van het wereldberoemde Mazzei, bekend vanwege hun top Chianti’s. Met de hulp van Planeta hebben ze op Sicilië ook een geweldige plek gevonden om nero d’avola druiven te verbouwen. In dubbele ...
Meer over deze wijn
Deze mousserende rosé wordt gemaakt door een Catalaanse cava-specialist met Belgische roots. Het is een cava-blend van 80% macabeo, aangevuld met 10% chardonnay en 10% pinot noir. Na de ...
Meer over deze wijn
Amare Sparkling Brut wordt gemaakt door ¡Hola! Cava, een Catalaanse cava-specialist met Belgische roots. Deze mousserende wijn wordt gemaakt van 70% macabeo met 30% chardonnay. Na de tweede ...
Meer over deze wijn
Rode wijn uit de hak van Italië, gemaakt van 100% primitivo. Deze druif wordt in Californië ook wel zinfandel genoemd. Hij heeft een dikke donkere schil en kan daardoor uitstekende wijnen ...
Meer over deze wijn
De druif pecorino is vernoemd naar de schapen, die van de rijpe druiven snoepen in de wijngaard. Deze Riporta pecorino is vol van smaak en levendig fris. Lekker bij vitello tonnato. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn