In het zuiden van Sicilië vind je de DOC Sicilia Vittoria. Daar maakt men deze wijn van de inheemse en schaarse frappato-druif. Zacht, maar met body en lichtrood zomerfruit. Licht gekoeld drinken. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Cerasuolo di Vittoria is de enige DOCG van Sicilië en daarmee het hoogst geklasseerde wijngebied van het eiland. Gemaakt van nero d’avola en frappato met de smaak van kersen, aardbei en ...
Meer over deze wijn
Siciliaanse blend van 70% nero d’avola en 30% frappato. Afkomstig van de Dorilli wijngaard in Cerasuolo di Vittoria Classico DOCG, de hoogst geklasseerden wijn van Sicilië. Alcoholpercentage: 13%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Siciliaanse prestigewijn gemaakt van de lokale held nero d’avola. Hij doet denken aan syrah met zijn stevige tannines en de smaak van zwarte bessen en specerijen. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Bij de Siciliaanse coöperatie Inycon zijn meer dan 2.300 druivenboeren aangesloten. Deze shiraz wordt gemaakt van biologisch verbouwde druiven. Hij is krachtig met cassis, bramen, chocola en ...
Meer over deze wijn
Deze mousserende rosé wordt gemaakt door een Catalaanse cava-specialist met Belgische roots. Het is een cava-blend van 80% macabeo, aangevuld met 10% chardonnay en 10% pinot noir. Na de ...
Meer over deze wijn
Amare Sparkling Brut wordt gemaakt door ¡Hola! Cava, een Catalaanse cava-specialist met Belgische roots. Deze mousserende wijn wordt gemaakt van 70% macabeo met 30% chardonnay. Na de tweede ...
Meer over deze wijn
Voor de Amarone worden de druiven ingedroogd. Het geconcentreerde sap levert een krachtige, stoere, droge wijn op. Vol, bitter en rijk van smaak met een hoog alcoholpercentage. Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Rode wijn uit de hak van Italië, gemaakt van 100% primitivo. Deze druif wordt in Californië ook wel zinfandel genoemd. Hij heeft een dikke donkere schil en kan daardoor uitstekende wijnen ...
Meer over deze wijn