Opwekkende wijn om mee te borrelen. Met of zonder hapjes. Hij komt uit Sicilie en daar drinken ze hem bij bruschetta met tomaat en lichte salades. Settesoli betekent letterlijk zeven zonnen en dat slaat op de zeven maanden zon die de druiven in Menfi krijgen. Daar, in het zuidwesten van Sicilie, is de cooperatie Settesoli gevestigd. 23 wijnbouwers brengen hier hun druiven naar toe. Het leuke van Sicilie is dat ze zo veel lokale druivenrassen hebben zoals bijvoorbeeld grillo, catarratto en nero davola waarvan lekkere, fruitige wijnen met een kruidige touch worden gemaakt. Op Sicilie zelf drinken ze hun wijn altijd bij het eten, maar je kunt ze ook gerust solo drinken.
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Met deze strakdroge, sprankelende champagne brut begin je elk diner in stijl. Heel feestelijk als glas op zich en een aanrader bij lichte voorgerechten met vis. Diane de Frion is een ...
Meer over deze wijn
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
Deze zachte wijn heeft de volle smaak van rijpe mango en vanille. Lekker voor zo, bij curry en pittige, romige kaas. Deze volle, bijna romige Chardonnay komt uit de Languedoc, het zuiden van ...
Meer over deze wijn