Amarone di Valpolicella is altijd een blend van de druivenrassen Corvina, Corvinone en Rondinella. Slechts een handvol andere druivenrassen is in beperkte percentages toegestaan. De druiven voor Amarone worden geplukt in de laatste tien dagen van september en de eerste week van oktober. Hele en gezonde trossen worden vervolgens te drogen gelegd in grote schuren: een proces dat Appassimento wordt genoemd. Appassimento Het is van groot belang dat de druiven gezond blijven en niet door rot worden aangetast. Daarom wordt de luchtcirculatie in deze schuren zeer goed in de gaten gehouden en is er een continue controle op schimmels en rot. De trossen liggen soms tot wel vier maanden te drogen op houten of plastic stellingen, op bamboematten of hangend aan hanenbalken. Amarone della Valpolicella 2018 Na het drogen volgt het persen en de vergisting en dat kan op verschillende manieren plaatsvinden. De rijping gebeurt vervolgens op grote vaten van Slavonisch eiken of op Franse barriques. Ook
Voor de Amarone worden de druiven ingedroogd. Het geconcentreerde sap levert een krachtige, stoere, droge wijn op. Vol, bitter en rijk van smaak met een hoog alcoholpercentage. Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
In de wijngaarden van het beroemde Veneto staan prachtige oude wijnstokken, waarvan de druiven voor deze Antica Viti Amarone afkomstig zijn. Die druiven gaan niet rechtstreeks van de stok ...
Meer over deze wijn
Voor Amarone worden de druiven na de oogst gedroogd waardoor een deel van het vocht verdampt. Van het ingedikte, suikerrijke sap wordt deze volle, zachte wijn gemaakt. La Mama' noemen ...
Meer over deze wijn
Een van de meest beroemde en iconische wijnen van heel Italië. Gemaakt van ingedroogde druiven. Zeer krachtig en sterk alcoholisch met concentratie en spierballen. Alcoholpercentage: 15,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Ontdek de zonovergoten charme van deze met goud bekroonde Tempranillo uit Spanje van het prijswinnende Bodegas Fernando Castro. Bacosol combineert het beste van wijngod Bacchus (Baco) en de ...
Meer over deze wijn
Château Le Mayne is kwalitatief naar grote hoogte gebracht door oud-eigenaar Stéphan von Neipperg die ook beroemde Saint-Émilion 1er Grands Crus Classés als Châteaux Canon La Gaffelière en ...
Meer over deze wijn
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. ...
Meer over deze wijn