Zachte Chardonnay, lekker bij quiche, zalm en kip en kalkoen met een romige saus. Ook goed als borrel- en avondwijn. Bij Tilia groeien de druiven in pergolas, dat zie je wel vaker in Mendoza. In plaats van de wijnplanten laag te houden, worden ze langs palen omhoog geleid en de bladeren vormen dan een soort natuurlijk dak waaronder de trossen hangen. Dat dak beschermt de druiven tegen te veel zon en warmte waardoor ze alle tijd krijgen om gelijkmatig te rijpen. De druiven worden zo veel geuriger en daardoor de wijnen ook. Bovendien spaart de hoogbouw ruggen omdat de plukkers tijdens de oogst rechtop kunnen blijven staan. De wijn is vernoemd naar de tilia, de lindeboom die veel voorkomt in Mendoza. Van de bloesem van de tilia kun je een heerlijke, spier-ontspannende thee zetten.
Dit is een lichtzoete Gluhwein voor gezellige, winterse momenten. Met de warme van kaneel en sinaasappel. Lekker om op te warmen en te drinken bij speculaas of oliebollen. ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Chique dinerwijn. Krachtig, maar niet zwaar en daardoor heel geschikt voor bij rood vlees en wild. Montepulciano ligt zuidelijker dan Chianti. Het is er beduidend warmer en dat proef je in ...
Meer over deze wijn