Deze rode wijn smaakt naar paprika, rode bessen en cassis. Hij is lekker soepel met een bite in de nasmaak. Een geconcentreerde wijn boordevol zwart fruit. De carmenèredruif waar deze Chileense wijn van is gemaakt, is inmiddels dè druif van Chili, zo geschikt blijkt het Chileense klimaat voor deze druif te zijn. Maar ja, dat is wel duidelijk na de eerste slok. Het wijnhuis Valdivieso is als eerste wijnhuis in Zuid-Amerika in 1879 begonnen met de productie van mousserende wijnen. Honderd jaar later, in 1980 start de familie met het maken van stille wijnen. Hun filosofie is om de best mogelijke druiven te gebruiken en de aromatische en smaakkenmerken van de druiven zoveel mogelijk in tact te houden. Zo mag de smaak van houtlagering nooit te dominant zijn. Met het ideale wijnklimaat in Chili en de grote zorg voor de druiven, brengt het huis inmiddels geweldige wijnen voort, die internationaal vele sterren in de wacht slepen. Maar het belangrijkste is misschien wel dat een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding kenmerkend is voor al hun wijnen.
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Dit is een heerlijke, frisse wijn om mee te borrelen. Hij heeft de fruitige smaak van peer en meloen. Gemaakt van biologisch verbouwde druiven. De druiven voor deze fruitige Pinot Grigio ...
Meer over deze wijn
Hippe en trendy Italiaanse wijn klassieker, rechtstreeks van het Italiaanse terras. Deze mild bruisende wijn met een frisse en vriendelijke smaak, frizzante met vlierbloesem en munt, is ...
Meer over deze wijn